A cumpărat mii de hectare în România, dar nu le lucrează. Cine este miliardarul ce planuri are

in Extern
Unul dintre bogații lumii investește în România, de peste 15 ani. Cumpără terenuri agricole pe bandă, dar nu în scopul de a face agricultură intensivă și producții-record, ci doar pentru a-și pune banii la păstrare în active de care este sigur că își cresc valoarea, cu fiecare an care trece.
terenuri.jpg

În 2001, contele austriac Andreas von Bardeau (descendent al familiei de Habsburg) a găsit „oportunitatea să cumpere teren și a văzut potențialul din agricultura din România“, conform declarației celor de la Bardeau, pentru Agrointeligența Top 100 fermieri.

În 2002, contele a înființat Bardeau Holding România SRL, ajungând ca în 2015 să deruleze afaceri în agricultură în județele Timiș și Caraș Severin, fiind o societate axată pe producția de cereale și achiziția de terenuri.

Are doar patru angajați în România

Cifra de afaceri în 2014 a Bardeau Holding cu un staff redus la doar patru angajați este de 15.825.336 de lei, conform reprezentanților companiei.

Suprafața deținută în proprietate în 2015 este de 13.590 ha, iar cea luată în arendă de la ADS este de 4.558 ha. De la țărani, Bardeau Holding a mai arendat alte 4.106 ha.

Deși deține suprafețe vaste, Bardeau nu lucrează efectiv decât 3.300 ha. Restul terenului este luat în arendă de la oameni, în vederea cumpărării, iar parcelele, chiar dacă nu sunt lucrate, sunt întreținute de bardeau Holding ca procedură juridică pentru ca holdingul să-și poată comasa terenurile și pentru o eficiență mai bună.

Citiți mai mult despre acest subiect pe Agrointeligența.ro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*