Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A dat alarme false, acum este cercetat penal

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Un adolescent, care ar fi transmis mai multe mesaje din care reieșea că două licee vor fi aruncate în aer, este cercetat sub aspectul comiterii unei infracțiuni prevăzute de legea privind prevenirea şi combaterea terorismului, informează un comunicat al IGPR.

   Polițiștii și procurorii DIICOT Dâmbovița au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 17 ani, care era bănuit de comiterea unei infracțiuni prevăzute de Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului. Mai exact, acesta, în dimineața zilei de 24 martie a.c., pentru a nu merge la școală, ar fi transmis mai multe mesaje unor instituții cu atribuții pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale din care reieșea că două licee vor fi aruncate în aer.

   Conform articolul 38 din Legea nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivităţi, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (foto: pixabay.com)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web