Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A descoperit formula învierii din morți, dar a luat secretul cu el în mormânt

in Articole

Robert E. Cornish, un tânăr medic biolog, care la vârsta de 22 de ani a obținut doctoratul în cadrul Universității California, Berkeley, și-a dedicat cariera cercetând viața de după moarte. Tânărul căuta faima, care nu i-a fost adusă după ce a inventat lentilele speciale pentru a citi sub apă și astfel, a început cea mai curajoasă cercetare din lumea medicală, reînvierea morților.cornish4

Primele încercări au fost efectuate sub tutela Universității din California, medicul a încercat fără succes să readucă la viață persoane decedate din diferite motive, cu ajutorul unei mașini care forța sângele să circule în organism, numit ”teeterboard”. cornishÎn fața eșecului, Cornish a decis să îmbunătățească formula și să facă experimente pe cinci câini numiți Lazarus. Doctorul îi eutanasia prin asfixiere cu gaz, după care îi conecta la dispozitivul care asigura circulația sângelui și le injecta o substanță ce conținea adrenalină și anticoagulanți. Cornish era de părere că un corp nu moare imediat ce inima înceta să bată, ci mult mai târziu, după terminarea procesului ”rigor mortis”, adică fenomenul de înțepenire progresivă a mușchilor, care survine la câteva ore după deces, datorită modificărilor chimice la nivelul țesuturilor musculare, ca rezultat al coagulării proteinelor din mușchi.cornish.jpg3
Primele încercări ale medicului, Lazarus 1,2 și 3 au fost un eșec, succesul venind cu ultimii doi subiecți, deși Cornish nu a specificat presei dacă a folosit aceeași formulă, făcută deja cunoscută ziarelor. Lazarus 5 a fost încercarea încununată de succes. Câinele a fost ucis cu supradoză de eter, după care a fost readus la viață prin intermediul formulei speciale a medicului. Cu toate acestea, subiectul a revenit la viață prezentându-se apatic, cu schimbări la nivel cerebral, mobilitate redusă, orb și cu înclinații către agresivitate. cornish2Conducerea Universității din California, în laboratoarele căreia se făceau experimentele, a decis că acțiunile lui Cornish ies din limita normalului și l-au alungat din campus. Astfel, medicul și-a continuat munca acasă, unde avea grijă și de cei doi câini înviați. Tânărul biolog a mers mult mai departe și a lansat o provocare penitenciarelor. În schimbul unei recompense a cerut să îi fie furnizați deținuți condamnați la moarte pentru a testa formula vieții. A fost refuzat ferm, majoritatea temându-se că un infractor periculos ar putea rămâne liber.

Thomas McMonigle și-a exprimat dorința de a fi cobai de laborator în anul 1937. Era condamnat la moarte și nu a avut nicio pretenție bănească. În ciuda eforturilor depuse atât de deținut cât și de medic, guvernul Californiei s-a opus. Din acest moment presa nu a mai vehiculat minunea învierii lui Robert E. Cornish, de asemeni, medicul a tăcut brusc și părea că a abandonat cercetările.

După mulți ani de la eveniment, cercetătorii au început să investigheze cazul. Tot mai mulți au încercat să refacă formula specială a lui Cornish, fără succes însă, fapt care a fost dovada pentru unii că medicul nu a dezvăluit totul presei în legătură cu experimentul Lazarus. De asemeni, părți din jurnalul medicului, în care notase detaliile cercetării au dispărut fără urmă. Până la sfârșitul vieții, la vârsta de 60 de ani, Robert E. Cornish nu a mai vorbit niciodată despre Lazarus și părea că a abandonat domeniul medicinei. Geniul medic și-a lansat propria marcă de pastă de dinți, comercializarea acesteia fiind unica sa activitate cunoscută.

Ulterior, s-a pus problema de ce un geniu al medicinei a renunțat atât de ușor la o cercetare ce părea de succes, a renunțat chiar la medicină și care era reala formulă folosită de doctor în experimentul Lazarus? Cei mai mulți sunt de părere că medicul Cornish a continuat experimentele sale în casă, chiar și pe subiecți umani, dar a tăcut conștient că comite o ilegalitate, ori poate efectele vieții de după moarte s-au dovedit a fi nepotrivite pentru umanitate și astfel, a dus cu el în mormânt secretul învierii, fapt care s-a încercat deslușit în mai multe cărți și filme inspirate de cercetarea lui Robert E. Cornish.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate