Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A fost anihilată cea mai mare rețea de vânzare etnobotanice din Moldova

in Articole/Justitie/Stiri online
La Iași a fost anihilată de procurorii DIICOT cea mai mare rețea de vânzare etnobotanice din Moldova. 
 Un număr mare de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani se aprovizionau cu etnobotanice care ajungeau la ei prin intermediul unor minori care transportau comenzile în schimbul unor sume mici de bani.
 Procurorii  au reținut 15 suspecți și alte 7 persoane sunt cercetate sub control judiciar.
 Cea care i-a alertat pe oamenii legii, a fost mama unui adolescent care și-a dat seama că băiatul ei se droghează. Femeia și-a internat copilul la dezintoxicare, însă băiatul a reînceput să se drogheze, imediat după ce a fost externat. Una dintre metodele rețelei de a-și păstra clienții era ca după ce ce aceștia ieșeau de la dezintoxicare, să le ofere gratuit droguri pentru o vreme.
 Curajul pe care ți-l dă dragostea pentru copilul tău, a făcut-o pe mama băiatului să-l urmărească pe acesta și astfel să afle că rețeaua folosea drept cărăuși copii. Femeia a  reușit să vadă și cine cumpăra drogurile.
  Traficanții își foloseau proprii copii sau pe cei ai rudelor pentru a transporta etnobotanicele. Cărăușii  mititei nu știau ce transportau în pungi și primeau câte 10 lei fiecare. Numărul clienților era mare, ajungând  în unele zile și la 100 de persoane la un singur dealer. Afacerea era înfloritoare. Etnobotanicele erau amestecate cu substanțe toxice menite să-i facă dependenți pe consumatori.
Medicii se confruntau cu situații în care nu știau ce tratamente să le aplice adolescenților care veneau din Iași, Neamț, Vaslui, Bacău. Tinerii ajungeau la urgență cu tulburări de ritm cardiac, stări de agitație, leșin, cefalee și nu știau ce tip de substanțe au consumat, spunând că le-au primit de la un prieten.
 Suspecții în acest dosar pot să primească până la 10 ani de închisoare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate