Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A fost apro­bată Ordonanța de Urgență! Salarii mai mari pentru medici, de la 1 august

in Evenimente

Miercuri, 8 iunie, a fost apro­bată Ordonanța de Urgență pentru salarizarea în sistemul public. Prevederile acestui act normativ se aplică unui număr de 650.000 de angajați din sistemul public.

De noile creșteri salariale, care intră în vigoare de la data de 1 august,  vor beneficia și 163.000 de persoane care lucrează în domeniul sanitar relateaza opiniabuzau.ro

Astfel, medicii primari de gra­dație 5 vor beneficia de o creș­te­re salarială de 914 lei, me­dicilor specialiști, gradație 5,  li se vor mări  salariile cu 557 lei, iar medicii rezidenți anul VI – VII vor beneficia de o creștere salarială de 746 lei.

Pentru medicii rezidenți anul III salariile vor crește cu 294 lei, iar pentru medicii rezidenți anul I creșterea salarială va fi de 312 lei.

De asemenea, pentru că Or­donanța prevede creșterea salariilor de bază, medicii rezidenți vor beneficia de majora­rea plafonului de la care se acordă bursele de rezident, până la valoarea de 4.749 lei. Valoarea lunară a bursei se menține la 670 de lei.

Totodată, au fost stabilite, pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar, salarii de bază pe funcții, gra­de, trepte profesionale, gra­da­ții diferențiate pe unități cli­ni­ce, unități neclinice, servicii de ambulanță, structuri de pri­miri urgențe, anatomie patologică și medicină legală.

Prin aceste măsuri se inten­ționează stimularea ocupării posturilor în unități unde se constată deficit semnificativ de personal. Este vorba despre secțiile sau compartimentele cu paturi de ATI/TI și de transport neonatal. Personalul acestor unități va fi inclus în capitolul serviciilor de ambulanță și al compartimentelor de primiri urgențe, pentru a primi salarii de bază mărite.

Gărzile efectuate în afara orelor de program de către personalul medical de specia­litate vor face obiectul reglementărilor pe baza unui contract separat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate