Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A fost condamnat pentru tentativă de omor, dar primeşte despăgubiri de la stat. Cum s-a ajuns în această situaţie absurdă

in Stiri online

Romania bifeaza o noua condamnare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului din pricina celor petrecute in sistemul penitenciar.

De aceasta data, cel care va trebui sa primeasca despagubiri din partea statului pentru ca i-au fost incalcate drepturi fundamentale este un detinut condamnat pentru omor. Sefii Penitenciarului Oradea i-ar fi interzis sa mearga la inmormantarea mamei lui, chiar si sub escorta.

Judecatorii de la CEDO care au analizat plangerea lui Florian Kanalas, condamnat la 12 ani si 6 luni pentru tentativa de omor, au descoperit incalcarea a doua drepturi: dreptul de a nu fi supus la tratamente inumane si degradante si incalcarea dreptului la viata de familie.

Din aceste motive, CEDO a condamnat Romania sa ii plateasca 15.000 de euro daune morale detinutului, pentru ca, in urma cu 2 ani, mama lui a murit, dar el nu a primit acceptul de la sefii inchisorii sa participe la inmormantare.

Curtea a apreciat ca acest refuz este nejustificat si ca, daca a primit condamnarea de 12 ani si 6 luni, nu inseamna ca trebuie sa suporte si alte oprelisti.

CEDO a condamnat in repetate randuri Romania din cauza conditiilor din inchisori.

Sursa: stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate