A fost creată viața artificială. Am izbutit să transformăm teoria în realitate!

in Curiozitati

Cea mai mare descoperire din toate timpurile. Vezi despre ce este vorba

Deși nu ducem lipsă de știri senzaționale, aceasta este, de departe, cea mai importantă cu putință.

descoperire

Cercetătorul Jef Boeke a reuşit să producă primul ADN sintetic într-o celulă completă ca a plantelor şi animalelor, ba chiar şi a oamenilor.

Așadar, a fost creată viața artificială.

Această performanţă deschide posibilitatea de a produce alimente, medicamente şi biocombustibili cu gene artificiale care realizează funcţii omeneşti.

„Am izbutit să transformăm teoria în realitate! Este un pas uriaş în vederea dezvoltării acestor gene artificiale”, a declarat Jef Boeke, coordonatorul studiului.

Cercetarea a durat 7 ani, perioadă în care au fost analizate, mare atenţie, 273,871 componente ADN! Pentru a obţine reproducerea, specialiştii au eliminat mai multe părţi nefolositoare din ADN până la descoperirea formulei funcţionale.

„Am făcut peste 50.000 de schimbări în codului ADN din cromozom! Este ca şi cum ai juca la pariuri, pentru că fiecare schimbare putea ucide celula şi arunca la gunoi toată munca depusă de-a lungul timpului”, a declarat Dr. Boeke.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.