A fost realizata in laborator, o replica aproape perfecta a unui creier uman

in Curiozitati

O replica aproape perfecta a unui creier uman, conținând 99% din genele existente în creierul unui fetus uman cu vârsta de cinci săptămâni, a fost realizata in laborator de o echipa de cercetători de la Universitatea de Stat din Ohio si va fi folosita pentru a descoperi tratamente contra unor afecțiuni neurologice, precum Alzheimer si boala Parkinson, potrivit Agerpres.

Crescut in vitro pornind de la celule adulte de piele umana, acest model de creier – cel mai complex realizat pana in prezent – are dimensiunile gumei de la un creion si contine toate principalele regiuni cerebrale si o maduva a spinarii, dar nu are sistem vascular, relateaza miercuri AFP si ziarul spaniol ‘ABC’.

Profesorul Rene Anand, coordonatorul acestui studiu, nepublicat deocamdata in nicio revista de specialitate, a prezentat rezultatele cercetarii marti, in statul american Florida, in cadrul unei conferinte pe teme de sanatate in sectorul militar.
Specialistii din Ohio au creat un ‘start-up’ pentru a comercializa metoda de dezvoltare in vitro a unui creier, potrivit unui comunicat de presa al universitatii mentionate. Se spera ca, in acest fel, se vor putea testa mai usor o serie de tratamente experimentale contra unor boli ale creierului incurabile pana acum.

‘Acest model este foarte promitator pentru sanatatea umana deoarece ofera cele mai bune optiuni pentru testarea si dezvoltarea de tratamente fara a recurge la rozatoare’, a subliniat Rene Anand. In plus, a adaugat el, acest creier permite efectuarea de cercetari genomice direct si nu prin intermediul modelelor matematice, asa cum se procedeaza la ora actuala.

Sursa: hotnews.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*