A fost reconstituit CHIPUL lui Moş Nicolae. Uite cum arata!

in Articole

Moş Niculae este numele popular al sfântului creştin cu acelaşi nume şi vine în fiecare an să aducă daruri copiilor cuminţi în seara de 5 spre 6 decembrie. Practic, tradiţia a început de la viaţa Sfântului Nicolae, care a ajutat trei fete sărace făcându-le daruri. Tot de la Sfântul Nicolae avem şi tradiţia ciorapului în care copiii primesc cadouri, acesta dând drumul pe horn unei puşculiţe cu bani care aterizat fix într-o şosetă pusă la uscat.

sfantul-ierarh-nicolae

Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai populari sfinţi atât în România, cât şi în toată lumea creştină. Dar cum arăta Sfântul Nicolae? În lumea occidentală, mai ales recent, au fost tot felul de interpretări ale fizionomiei acestuia, mai ales în încercarea de a-l face mai marketabil(FOTO). Recent, oamenii de ştiinţă ruşi au reconstruit chipul marelui sfânt după moaştele sale, aflate la Bari, informează lonews.ro.

Sfantul-Nicolae-chipul-reconstituit-de-cercetatori-Lacasuri-Ortodoxe

Astfel, cercetătorii au descoperit că sfântul avea 1,67 m, aparţinea tipului mediteranean caucazian, cu o statură medie şi ten închis. Avea o frunte înaltă , nas acvilin, pomeţi şi o bărbie proeminente, dar şi o osatură de duritate medie. Analiza, efectuată de profesorul Luigi Martino, a demonstrat că Sfântul Nicolae a suferit torturi în cei aproape doi ani în care a stat în închisoare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.