Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A fost reconstruită la dimensiuni biblice Arca lui Noe. O construcţie din lemn de 155 de metri, a costat 100 de milioane de dolari.

in Religie/Turism

Arca lui Noe a fost reconstruită la o dimensiune apropiată de cea specificată în Biblie de către un grup de creștini din statul american Kentucky, notează BBC. Arca are 150 de metri lungime, 26 metri lățime și o înălțime de 15 metri, fiind principala atracție din parcul tematic numit „Răspunsurile în Geneză”.

Din momentul inițierii sale în anul 2010, proiectul care a înghițit 100 de milioane dolari a stârnit nenumărate controverse. În primă etapă autoritățile locale au vrut să stimuleze lucrările printr-un ajutor de 18 milioane de dolari, însă în urma nenumăratelor proteste venite din partea oamenilor de știință americani, care au declarat că arca nu reprezintă nimic din punct de vedere educațional, sprijinul a fost retras.

carc2

” Practic, aceasta barcă este o biserică pentru copiii fără educație științifică. Cei care au făcut-o mint despre știință„, a declarat un profesor local sub protecția anonimatului. Grupul religios crede că Dumnezeu a creat totul, inclusiv dinozaurii, însă nu în urmă cu 65 de milioane de ani cum susțin oamenii de știință, ci în urmă cu 6.000 de ani, iar dispariția lor este strict legată tocmai de potopul biblic.

carca3

Controverse au apărut și după deschiderea parcului de săptămâna trecută. Organizația creștină este acuzată de discriminare, angajând personal numai după ce aplicații au semnat o declarație prin care își arată dragostea și credința față de Dumnezeu și toleranță zero față de homosexualitate, considerată de aceștia, un păcat extrem de grav. Organizația „Răspunsuri în Geneza” estimează că parcul lor tematic va atrage aproximativ două milioane de vizitatori în primul an.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Religie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate