Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A mai rămas o zi pentru cei care vor să beneficieze de ajutoare pentru încălzire! Iată care sunt condițiile

in Stiri online

A mai rămas o zi pentru cei care vor să beneficieze de ajutoare pentru încălzire și nu au depus încă o cerere în acest sens.

Persoanele care doresc să obțină ajutorul pentru încălzirea locuinței pot depune cererile până în 13 octombrie.

Autoritățile acceptă și cererile depuse după această dată, caz în care ajutorul se acordă fie începând cu luna depunerii cererii (dacă solicitarea se face pâna la data de 20 a lunii), fie începând cu luna următoare depunerii cererii (dacă solicitarea se face dupa data de 20 a lunii).

Ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până 786 de lei. Persoanele singure pot obține ajutorul, dacă au un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei.

1. Beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuinţei familiile ori persoanele singure, cetăţeni români, precum şi cetăţeni străini ori apatrizi, cărora li s-a acordat, în condiţiile legii, o formă de protecţie şi au domiciliul sau, după caz, resedinţă în România, stabilită în condiţiile legislaţiei române, care nu îşi pot asigura din bugetul propriu acoperirea integrală a cheltuielilor legate de încălzirea locuinţei şi ale căror venituri sunt situate în limitele prevăzute de lege;

2. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor, respectiv persoanelor singure, care se încadrează la punctul precedent, numai pentru locuinţa de domiciliu sau, după caz, de resedinţă a acestora;

3. Este definit ca:
– persoană singură: persoana care a împlinit vârsta de 18 ani, care locuieşte singură şi nu se mai află în întreţinerea părinţilor, precum şi persoana cu vârstă cuprinsă între 16 şi 18 ani, care locuieşte şi se gospodăreşte singură şi are capacitate de exerciţiu anticipată, potrivit prevederilor art. 40 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare;
– familie: soţul, soţia, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu ori reşedinţă şi/sau care locuiesc şi gospodăresc împreună , sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.

4. Nu deţine bunuri mobile/imobile sau terenuri, aşa cum sunt prezentate ele în lista de excluderi;

5. Foloseşte ca modalitate de încălzire
ˇ Energie termică din sistemul centralizat;
ˇ Gaze naturale;
ˇ Energie electrică
ˇ Lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate