Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A moștenit de la bunici o casă la țară, în inima munților. Casa era dărăpânată și părăsita de ani buni, dar este uimitor ce au reușit să facă cu ea

in Turism

Ciprian Obancea a moștenit proprietatea în 2002 iar timp de 7 ani s-a gândit ce să facă cu acea casă pe care o vedeți voi în poză și cu terenul de 7000 de mp. După acești 7 ani, a decis. Casa dărăpănată a fost demolată dar cea nouă a fost construită pe vechile dimensiuni integrându-se acolo unde s-a putut materialele originale. Fundația este din piatră iar pereții sunt construiți din lemn și tencuiți. Mobilierul este realizat chiar de Ciprian și pictat de o doamnă din zonă. Corpurile de iluminat și suporturile din lemn din băi sunt făcute tot de Ciprian iar ușile, ferestrele și scara de tatăl său. Rezultatul? O pensiune mică dar cuceritoare. E minunat, nu-i așa?

Căsuța bunicii este o pensiune specială. A cîștigat în 2011 Marele premiu ANTREC pentru categoria Tradiție locală, dar farmecul ei nu-i dat de această încoronare ci de pridvorul și ferestrele mici, de încăperile cu atosferă intimă, de mobilierul pictat din interiorul ei, de acoperișul din șiță și de priveliștea încântătoare. Pe site-ul pensiunii găsiți și mai multe poze convingătoare, de vreți să vedeți.

Exista neșansa ca această căsuță să fie cumpărată, împreună cu terenul pe care se află, de către cineva care să nu-i fi apreciat valoarea și frumusețea ascunsă și să o fi făcut una cu pământul ridicând pe locul ei un mastodont hotelier, panoramic ce-i drept. N-am nimic cu mastodonții, le admit untilitatea și cunosc rațiunile pentru care sunt creați, dar, spune-ți și voi: nu e mai cuceritoare această micuță casă cu doar două dormitoare? Nu este ea desfătare pentru privirile noastre și mângîiere pentru suflet? Nu avem oare nevoie uneori și de intimitate, de armonie, de alinarea pe care ne-o oferă aspectul acesta rustic care ne amintește de bătrânii nostri? Bine că există și hoteluri mari care pot găzdui sute de oameni, dar, Doamne, bine că mai găsim încă și așa mici bijuterii!

Vezi mai mult AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate