Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

A muncit 20 de ore pe zi pentru a-și îndeplini visul. Unul dintre cei mai renumiți bucătari din Anglia e român

in Stiri online

Pe numele său Alex Crăciun și inițiat încă de mic copil în arta bucătăriei, chiar de tatăl său, cheful român și-a început cariera într-un restaurant din Poiana Brașov.
„Nu am mers la facultate pentru că a trebuit să mă apuc de muncă şi pentru că voiam să fac bani cât mai repede. Pur şi simplu s-a întâmplat. Eu nu am planificat să devin chef, dar m-am ales cu un job într-o bucătărie, iar dragostea mea pentru gătit a început să crească din acel moment. Apoi am realizat că este un lucru de care sunt pasionat în mod veritabil.“, a declarat Alex pentru Zirul Financiar. Deși primele experiențe ca bucătar nu au fost tocmai frumoase, dat fiind faptul că Alex a ajuns în Marea Britanie și nu cunoștea nici limba, dar nici bucătăria specifică. Cu pasiune și dăruire acesta a reușit în doar 6 luni să coordoneze bucătăria unui restaurant din Newcastle, oraș din nordul Angliei. Jason Atherton, un chef de renume al grupului Gordon Ramsay, avea să schimbe total cariera românului. Jason lansează „The Social Company”, propriul lanț de restaurante și obține în doar jumătate de an o stea Michelin, obiectiv foarte greu de atins de restaurante din toată lumea.
L-am întâlnit pe Jason la Maze când lucram pentru Gordon Ramsay, iar apoi după ce Jason a deschis Pollen Street Social am mers să lucrez pentru el în bucătărie. Acolo am discutat despre posibilitatea ca eu să preiau conducerea unuia dintre restaurantele sale. Munca alături de Jason mi-a permis să-mi urmez visele.”, subliniază Alex Crăciun. Pasionat de bucătăria japoneză, românul pleacă în Japonia pentru un an, la indicațiile maestrului Atherton, unde se pregătește zilnic timp de 20 de ore, în arta mâncărurilor japoneze.
Experiența a fost un real succes, acum Alex Crăciun conduce un restaurant japonez în stilul izakaya, adică al gastropub-urilor japoneze informale. Sosharu propune o experiență culinară casual, dar rafinată la miime de milimetru.
Cu toate acestea, românul mărturisește că dacă va trebui să își aleagă meniul pentru o ultimă masă, ar fi alege ceva simplu și care l-ar face să retrăiască gusturile copilăriei.
„Aş alege ceva foarte simplu, cum ar fi o felie de pâine prăjită cu hummus. Hummus şi feta şi supa de pui făcută de prietena mea. Atunci când sunt acasă, îmi place să mănânc lucruri foarte simple. Îmi amintesc aşa de copilărie.

sursa foto:ZiarulFinanciar

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate