A primit 3318 ANI DE INCHISOARE plus 12 condamnari pe viata. Sala s-a ridicat in picioare si a aplaudat sentinta

in Articole

Un tribunal din Colorado l-a condamnat miercuri pe James Holmes Eagen la inchisoare pe viata, fara posibilitatea eliberarii conditionate, pentru masacrul de la cinematograful din Aurora unde a ucis 12 persoane si a ranit alte circa 70.

61709979

 

Tanarul de 27 de ani a scapat de pedeapsa cu moartea la inceputul lunii august deoarece juriul era divizat, in schimb el a fost condamnat la pedeapsa maxima de inchisoare. Judecatorul Carlos A Samour l-a condamnat pe Holmes la 12 pedepse consecutive cu inchisoarea pe viata fara posibilitatea eliberarii conditionate, pentru uciderea lui Jonathan Blunk, Alexander Boik, Jesse Childress, Gordon Cowden, Jessica Ghawi, John Larimer, Matthew McQuinn, Micayla Medek, Veronica Moser Sullivan, Alex Sullivan, Alexander Teves si Rebecca Wingo la cinematograful Century 16 din Aurora, Colorado, pe 20 iulie 2012, relateaza Agerpres.

Pentru tentativele de omor asupra altor 67 de persoane, Holmes a primit 48 de ani de inchisoare. Pentru asta si pentru ca a avut explozibil in apartament  a primit in total alti 3318 ani de inchisoare. Legislatia din Colorado impune ca sentintele sa fie efectuate consecutiv, noteaza DPA. Judecatorul Samour de la tribunalul din Centennial a vorbit aproape o ora despre sistemul judiciar inainte de a enunta sentinta, puternic aplaudata de publicul din sala de judecata.

Inarmat puternic, James Holmes a deschis focul la 20 iulie 2012 intr-un cinematograf al oraselului Aurora, plin de lume in timpul unei proiectii a filmului Batman „The Dark Knight Rises”. Masacrul a reaprins eterna dezbatere asupra controlului armelor de foc in Statele Unite, noteaza France Presse. Procurorii au sustinut condamnarea la moarte, declarand ca James Holmes si-a planificat minutios masacrul avand suficienta munitie pentru a ucide toti spectatorii din sala de cinema, unde in acea noapte erau prezente 400 de persoane. Apararea, la randul ei, a pledat fara succes pentru iresponsabilitate din cauza dementei. Judecatorul Samour a decis sentintele pe baza celorlalte acuzatii.

https://www.youtube.com/watch?v=7WlgEvPS4fo

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*