Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Abisko, locul perfect de unde poți admira aurora boreală

in Stiri online/Turism

abisko

Parcul Național Abisko este un parc național în partea de nord a Suediei, în municipiul Kiruna, Norrbottens län, în Lappland . Acesta este situat la vest de satul Abisko, nu departe de granița norvegiană. Acesta acoperă 77km² din Valea Abisko, marginită pe ambele parți de Munții Scandinaviei, dintre care unii, cum ar fi Muntele Nuolja sunt incluși în cadrul acestuia. Prin centrul văii curge râul Abiskojåkka, care, în partea de jos a cursului său a sculptat un canion de 20 de metri adâncime în șist și dolomit.

Parcul a fost înființat în 1909, în același an au fost create primele legi în Suedia privind conservarea naturii. Parcul Național Abisko a fost creat cu intenția de a păstra o zonă din nordul Nordic în starea inițială și ca o reminiscență de cercetare științifică. Regiune s-a dovedit a fi de interes științific, așa cum este arătat de Stația Științifică de Cercetare Abisko, care există pentru a studia zona. Stația a fost înființată în 1903, în apropiere de satul Abisko și încorporată în Academia Regală suedeză de Științe în 1935. Aceasta este utilizată în principal pentru cercetari de mediu, biologice, geologice și conține mai multe laboratoare în interiorul acesteia și în afara amplasamentului, stații de cercetare teren. În plus, parcul național a fost destinat să fie o atracție turistică importantă.

Stașiunea turistică Abisko , găzduiește mulți vizitatori ai parcului și oferă cazare, hrană, și alte facilități, și este una din multele facilități similare aflate de-a lungul traseului Kungsleden. Parcul Național este cunoscut pentru oportunitățile sale de schi fond, snowshoeing și alte sporturi de iarna (Muntele Nuolja și Björkliden oferă oprtunitatea de a practica schi și freeride). Ca și locație, stașiunea se află la 195 km nord de Cercul Arctic, excursioniștii de vară se pot bucura de soare la miezul nopții, în timp ce vizitatorii de iarnă se pot bucura de aurora boreală într-o locație nepoluată.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate