Aceasta fotografie riscă să genereze noi tensiuni interetnice! In 22 ore a fost vizualizata de 1,3 milioane de romani

in Evenimente

Imaginea postată de Bogdan Diaconu pe facebook riscă să genereze noi tensiuni interetnice

aceasta-este-poza-care-a-devenit-virala_405927

Tensiunile dintre români și maghiari sunt deja parte a istoriei celor două popoare. Uneori doar la nivel diplomatic, alteori duse la extrem, problemele dintre cele două popoare par a nu se termina niciodată. De păstrarea aprinsă a acestora se ocupă în special liderii naționaliști din cele două țări care consideră că Transilvania este terenul de joacă al tuturor celor care consideră că pe de o parte românii și pe de cealaltă parte maghiarii sunt nedreptățițiîntr-un fel sau altul.

Dacă reprezentanții guvernului maghiar și mai ales cei ai partidului de extremă dreapta maghiar Jobbik își permit să abereze constant și să susțină că maghiarii din România sunt nedreptățiți și nu li se respectă întrutotul drepturile pe care ar trebui să le aibă ca și minoritate, nici liderii români nu se lasă mai prejos în apărarea concetățenilor.

Președintele PRU (Partidul România Unită), Bogdan Diaconu este unul din cei mai vocali reprezentanți ainaționaliștilor români care atrag constant atenția asupra a ceea ce ei consideră ca fiind abuzuri ale comunității maghiare asupra românilor din județele Covasna șiHarghita acolo unde românii sunt minoritari. Una din armele pe care Bogdan Diaconu o folosește cu abilitate în lupta contra acestor abuzuri este cea pe care i-o oferă rețelele sociale. Iar liderul PRU nu se sfiiește să o folosească la maxim pentru a își transmite mesajele.

Astfel, ieri președintele Partidului România Unită a postat pe pagina sa defacebook o fotografie însoțită de un mesaj extrem de dur referitor la modul în care funcționează lucrurile în Odorheilul Secuiesc la nivelul administrației locale, mai exact al poliției locale din acest oraș. Diaconu a fotografiat o mașină de poliție care este inscripționată în limba maghiară și a declarat sec că așa nu se mai poate. Mașina aparține statului român deci ar trebui inscripționată în limba română, susține liderul naționalist. Nu mai puțin 1,3 milioane de vizualizări, aproape 6000 de likeuri și aproape 11.000 de distribuiri a avut respectiva imagine. De parcă s-a trezit sentimentul național în românime și este gata să sară pe facebook la gâtul concetățenilor maghiari.

Fără a încerca să comentez gestul sau alte detalii legate de această poză nu îmi rămâne să îmi pun decât o singură întrebare: Ore pe cealaltă parte a mașinii scria înromână sau tot în maghiară?

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*