Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Acesta este preţul plătit de româncele noastre, după ani de chinuri printre străini

in Spiritualitate

În spitalele de neuropsihiatrie din România, multe dintre pacientele care vin periodic la consult sunt femei care au lucrat ani buni în străinătate, la îngrijirea bătrânilor, aşa zisele “badante”. Îmbătrânite înainte de vârstă, cu sufletul pustiit şi cu ochii goi, “badantele” plătesc acum scump anii de chin printre străini.

ansa - badante -
ansa – badante –

Sunt unele care au lucrat şi luni întregi fără pauză, iar asta şi-a pus amprenta pe psihicul lor. Totul pentru câteva amărâte de sute de euro, pe care să le trimită acasă familiilor.

“Fiecare dintre ele are o poveste impresionantă, tristă. De multe ori au fost umilite de bătrânii pe care îi îngrijeau sau de copiii acestora. O doamnă din Buzău a schimbat de trei ori locul de muncă într-un an, Ghinionistă, i-au murit bătrânii la scurt timp după ce se angaja. Asta a marcat-o. Pe o alta, bătrânul de care îngrijea a vrut să o violeze. A plecat de ruşine, nici măcar nu a mers să facă plângere”, spune un medic de la o clinică particulară de neuropsihiatrie din Iaşi.

Într-adevăr, nu de puţine ori, femeile au fost umilite pentru banii pe care îi primeau. Nu de puţine ori viaţa le-a fost pusă în pericol, de bătrâni senili, cu care şi-au mâncat ani din viaţă. Sau viaţa!

Recent, o femeie de 61 de ani, Letiţia Negoi, a fost acuzată, până în acest moment pe nedrept, că ar fi ucis-o pe bătrână de care îngrijea.

“Badanta” a stat aproape o lună după gratii, judecătorii hotărând totuşi să fie eliberată. Cazul este însă şi acum pe rol, iar Letiţia Negoi nu are voie să părăsească localitatea de rezidenţă. De lucrat, este greu să mai lucreze în astfel de condiţii.

Iar cazurile ar putea continua, şi le ştiţi şi dumneavoastră foarte bine. Din păcate, femeile care au plecat să câştige o pâine mai albă au plătit cu lacrimi mari cât pumnul dar şi cu sufletul şi mintea banii primiţi. Nu vor încasa pensii speciale, poate că multe dintre ele nici nu vor putea să se bucure prea mult de pensie.

Poate spune cineva dacă se merită să îţi pierzi sufletul şi mintea pentru bani? O întrebare la care vă rog să reflectaţi!

Sursa: ro.blastingnews.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate