Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Acesti copii sărmani au impresionat o tara intreaga! Nu cerșesc pe strada, ci doresc ca in schimbul unui leu sa facă un „serviciu” trecătorilor

in Articole

Acești copii sărmani au impresionat o tara intreaga prin sinceritatea si nevinovăția lor. Nu cerșesc pe strada cum fac alții, ci doresc ca in schimbul unui leu sa facă un „serviciu” trecătorilor, si sa strângă bani de rechizite pentru scoală.

copii-sarmani-2

Fotografiile cu ei au fost postate pe Facebook de un un bărbat, Ovidiu Vataman, ce a fost înduioșat la maxim de situația lor.

Ei locuiesc in satul sucevean Iacobeşti, comuna Grăniceşti. Zilnic, cei trei încearcă sa ii impresioneze pe șoferii care trec pe drumul dintre Suceava si Rădăuți, sa se oprească si sa facă o poza cu măgărușul lor pentru suma de un leu, pentru a cumpăra rechizite.

Ei afișează o pancartă pe care scrie „1 leu poza”. În apropierea lor se află şi magarusul, de care copiii au grija zilnic. Acesta așteaptă nerăbdător ca trecatorii sa se pozeze alaturi de el si de cei trei copii, ce nu au mai mult de zece ani fiecare.

Cel care a facut fotografiile si le-a postat pe facebook a dat startul unei campanii de ajutorare a acestor copii, prin urmatorul mesaj:

1-leu-poza-cu-magarul

Dragi prieteni virtuali şi nu numai. Vă prezint un caz care pe mine m-a emoţionat la maxim. Mergând spre Rădăuţi, am văzut un copil care ţinea o pancartă mare în mână, pe care am văzut că scria mare <1 leu>. Doar atât am putut citi. Am zis că vinde pepeni, dar când m-am uitat mai atent, am văzut şi un măgar şi de fapt scria <1 leu poza>.

La întoarcere spre Suceava, am oprit să le dau şi eu ceva. Sărăcuţii de ei s-au gândit să facă şi ei un ban cinstit, nu fură, nu cerşesc, sunt foarte cuminţi şi respectuoşi. Locuiesc în căsuţa din imagine şi probabil au destul de multe neajunsuri. Bănuiesc eu că această casă şi-au făcut-o după inundaţii, probabil casa veche le-a fost luată de ape. Părinţii lor muncesc cu ziua şi din ce am înţeles mai au trei fraţi.

Eu vreau să-i ajutăm pe aceşti copii, de aceea cine vrea să contribuie cu orice: bani, alimente, jucării, haine etc. mă poate contacta pe Facebook sau cei care mă cunosc şi la telefon. Eu trec în fiecare săptămână pe acolo. Vine iarna, iar pe lângă casă nu am văzut să aibă lemne. Deci, cred că orice ajutor contează.

La urma urmei, cei care aveţi drum pe acolo (mai exact, dacă mergeţi din Suceava spre Rădăuţi, îi găsiţi pe copii pe partea dreaptă, înainte de benzinăria Lukoil Iacobeşti), opriţi şi faceţi o poză cu măgăruşul şi lăsaţi şi voi cât vă lasă inima. Şi un leu, la urma urmei, e o pâine. Haideţi să facem împreună nişte copii fericiţi”.

1-leu-poza

Jurnalistii de la obiectivsuceava.ro, s-au interesat de situatia celor trei copii la primaria din localitatea Iacobesti si au aflat de la primar, o poveste cutremuratoare. Cei trei fraţi provin dintr-o familie cu opt copii, o familie care nu se confruntă cu probleme financiare majore după cum s-ar înţelege la prima vedere. Din păcate însă, aceşti copii sunt victimele propriilor părinţi. “Nu sunt amărâţi dar îi fugăreşte tatăl, Ionuţ Florescu, să facă ceva numai să aducă bani. Bărbatul îi chinuie pe toţi. De frica lui, trei dintre fraţi, cei mai mari, au plecat la Centrul de Primire Minori de la Rădăuţi. Si aceştia mici au fost daţi în plasament dar părinţii i-au cerut acasă. Se folosesc de ei ca să primească tot felul de ajutoare. Au casă cu etaj şi tractor în curte dar îşi trimit copiii la cerşit”, a povestit înverşunat primarul comunei Grăniceşti, Gheorghe Nuţu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate