Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Act criminal: un milion de diabetici lăsați fără insulină.

in Articole

 “Confirm și eu că nu se gasesc insuline la depozite. Sunăm la depozite și raspunsul invariabil este Nu avem, nu știm când primim. Depozitele (Mediplus, Farmexim, Farmexpert, etc ca sunt mai multe) primesc marfa de la producător. O parte de sa zicem 5-10% o dau pe plan local si restul le vand în străinatate, de ex Germania. La un TIR de marfă profitul cu banii jos e zeci de mii de euro ca să nu spun sute de mii. Am impresia ca și politicienii sunt implicați în chestia asta, unii dețin acțiuni la depozite.  Vă trimit 2 poze sugestive:

Sus ar trebui sa fie plin de LANTUS cartușe și APIDRA SOLOSTAR și CARTUȘE.  Jos ar trebui să fie plin de LANTUS SOLOSTAR. Vin pacienții cu rețete, umblă prin tot orașul fără rost. Momentan mai au rezerve că medicii le scriu puțin mai mult, se pierde pe stilou un mic procent. ” Este apelul disperat primit de la o doamnă diabetica zilele trecute. Nenumărate mesaje în care oamenii se plâng de lipsa insulinei mi-au umplut mailul după de am scris despre lipsa medicamentulu de care avea nevoie Manuela Hărăbor pentru fiul său.

Fără insulină după o scurtă perioadă de timp starea de sănatate a bolnavului se degradează, ajunge la comă diabetică și poate muri.

Iată ce răspude Ministrul Sănătații, Florian Bodog : 

  • sunt la curent cu ceea ce se întâmplă, știu care sunt firmele care fac export paralel și ei știu că eu știu
  • știu ca insulina pleacă la export paralel
  • sunt așa-ziși pacienți care recoltează insulina din farmacii pe care le introduc în acest export comunitar
  • nu există o posibilitate să oprim acum exportul, doar să-l limităm pe o periadă de timp 

În 2015 Ministerul Sănătății indica numărul persoanelor cu diabet aflate în evidențe 999.192 (+8,73%). numărul de persoane diagnosticate în cursul anului 2015 a fost de 73740 (202 cazuri noi pe zi). Conform CNAS între 2006 și 2016 numărul persoanelor pentru care s-au decontat tratamente pentru diabet s-a dublat iar costurile au crescut de 6 ori.

România are un Program Naţional de Diabet care urmăreşte îmbunatăţirea stării de sănătate, creşterea speranţei de viaţă a bolnavilor de diabet zaharat, precum si asigurarea accesului la tratament al bolnavilor cu diabet zaharat cuprinşi in program prin acţiuni de prevenţie şi control în diabet şi alte boli de nutriţie, şi prin tratamentul medicamentos (cu insulină şi cu antidiabetice orale). Sursa informațiilor: Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate