Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Actiuni ale politiei privind transportul copiilor

in Evenimente

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune de informare a conducătorilor auto cu privire la condiţiile de transport ale copiilor.

Având în vedere recentele modificări şi completări ale Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin HG 1.391/2006, poliţiştii rutieri au desfăşurat cu sprijinul mass-media acţiuni de informare a conducătorilor auto cu privire la condiţiile de transport ale copiilor şi portul centurii de siguranţă de către aceştia.

În ziua de 20 februarie a.c. poliţiştii giurgiuveni au desfăşurat o acţiune pentru informarea conducătorilor auto cu privire la condiţiile de transport ale copiilor şi a portului centurii de siguranţă.

La acţiune poliţiştii însoţiţi de jurnalişti au oprit conducători auto pentru a le face recomandări şi a distribui pliante preventive.

Modificările legii s-au bucurat de o bună mediatizare din partea mass-mediei.

Reamintim câteva din principalele modificări:
– Conducătorul autovehiculului este sancţionat cu 4-5 puncte şi 3 puncte penalizare în situaţia neasigurării că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate sau nerespectării dispoziţiilor privind transportul în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.
– Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul. Dispoziţiile nu se aplică în cazul transportului în autovehicule destinate transportului public de persoane, precum şi în taxi, dacă în acesta din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă. Transportul copilului în vârstă de până la 3 ani, în acest caz, se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul de autovehicul.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate