Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Actorul Amza Pellea ar fi împlinit astăzi 86 de ani

in Arta/Articole/Stiri online

Actorul care ne-a dăruit personaje care au rămas mărturie de-a lungul timpului pentru talentul său inegalabil, ar fi împlinit astăzi 86 de ani.
Unul dintre cei mai mari actori de teatru și film s-a născut în data de 7 aprilie 1931 în orașul Băilești, județul Dolj și s-a stins pe 12 decembrie 1983, cu toate că mai avea multe de făcut.
Amza Pellea face parte din promoția de aur a teatrului românesc alături de Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, George Constantin, Victor Rebengiuc, Silvia Popoveci, Sanda Toma și era un om luminos și plin de căldură. Ca actor era popular, plin de umor spontan și foarte conștiincios.
Personajului „Nea Mărin” interpretat cu un inegalabil umor a scos în evidență talentul său pentru comedie. Umorul sănătos, curat și fără pic de vulgaritate era creat chiar de Amza Pellea care nu numai că interpreta dar își și scria textele în totalitate.
Actorul a interpretat și personaje importante din istoria românilor: Decebal, Mihai Viteazul și și-a pus și aici amprenta de mare actor al neamului.
Actrița Oana Pellea a postat astăzi, în amintirea tatălui său, un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook:
„Într un 7 aprilie
A venit pe pământ doar să dăruiască Iubire. A împrăștiat bucurie multă și iubire curată la toată lumea. Dacă v-a încălzit vreodată sufletul și v-a adus bucurie…poate îi aprindeți azi o lumânare sau îi înălțați un gând de drag…că tare suflet frumos și bun și cald a avut tata.
Mă înclin și vă mulțumesc.
în rest…câteodată urlă dorul ca lupii în pustiu.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate