Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Actuali și foști oficiali militari afirmă că Statele Unite lansează atacuri cibernetice contra sistemelor balistice nord-coreene

in Articole/Extern/Stiri online

Experții militari sugerează că hakeri ai Pentagonului ar fi putut bloca testul cu rachetă efectuat duminică de regimul nord-coreean.
Încercarea de lansare a unei rachete dintr-un poligon aflat pe coasta de est a țării a fost un eșec, racheta explodând la puțin timp de la lansare.
Fostul ministru britanic de Externe Sir Malcolm Rifkind susține că serviciile americane au folosit războiul cibernetic pentru a întrerupe cu succes testele de rachete și că există o „credință puternică” că administrația președintelui Trump se află în spatele ultimei lansări eșuate din Coreea de Nord.
Sir Malcolm Rifkind a declarat la postul BBC:
„S-ar putea să fi eșuat, deoarece sistemul nu este suficient de pregătit pentru a funcționa, dar există o convingere foarte puternică că SUA prin metode cibernetice au reușit în mai multe rânduri să întrerupă astfel de teste și să le facă să eșueze”.
Dar Sir Malcolm, care a fost secretar de externe din 1995 până în 1997 în guvernul lui John Major, a avertizat că, în ciuda eșecului de duminică, Coreea de Nord rămâne o amenințare gravă nucleară. El a mai menționat că:”(…)ei au avut, de asemenea, destul de multe teste efectuate cu succes”.
Greg Austin, expert la Centrul Australian pentru Securitate Cibernetică a spus că:.
„Este clar că există o politică a Statelor Unite de a dezvolta capacități cibernetice pentru dezactivarea rachetelor balistice inamice”.
Conform specialiștilor, majoritatea rachetelor au o funcție de autodistrugere, care poate fi activată, iar transmiterea unui virus în rețeaua informatică a unui sistem balistic(online sau prin instalarea unui USB) poate programa distrugerea unei rachete imediat după lansare.
În urmă cu trei ani, președintele Barack Obama a cerut Pentagonului să intensifice atacurile cibernetice și electronice împotriva programului de rachete balistice al Coreei de Nord și actualul președinte al SUA, Donald Trump, a moștenit un program secret de sabotare prin atacuri cibernetice a programului balistic nord-coreean, dar nu toate amenințările Phenianului pot să fie contracarate.
Rezultatele acestui program secret de sabotare a fost că numeroase rachete lansate de armata nord-coreeană au început să explodeze, să se dezintegreze după lansare, să se abată de la traiectorii sau să se prăbușească în mare.
Există însă și specialiști sceptici care argumentează că testele balistice eșuate s-ar datora erorilor de fabricație, opozanților infiltrați și incompetenței.
Sabotaj sau nu, important pentru întreaga lume, este ca liderul de la Phenian să fie oprit.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate