Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ACUM a sta la coadă, fie ea şi la un magazin cu reduceri ni se pare un SACRIFICIU! Cum arătau cozile la benzină înainte de 1989.

in Video

Au trecut nu mai puţin de 24 de ani de la Revoluţia din 1989, iar maramureşenii îşi aduc aminte şi acum de acel moment. Mâncare cu raţia, lapte pe bon şi benzina puţină erau doar câteva din marile probleme de care se lovea fiecare român. Un film realizat în 28 decembrie 1989 face ravagii pe internet, un băimărean fiind cel care a postat cum arătau cozile interminabile la benzinăriile din oraş.

Mulţi dintre noi plătim bani grei pentru viteză. Nu cumpărăm ultimul model de telefon care ne promite o viteză de reacţie foarte mare. Tot pentru viteză scotem bani din buzunar şi când vine vorba de navigarea pe internet. Nu ne mai place cu 3G, vrem 4G. Astfel, a sta la coadă, fie ea şi la un magazin cu reduceri ni se pare un sacrificiu.  Mulţi dintre cei care au trăit înainte de 1989 s-ar putea să nu fi uitat cum stăteau la cozile pentru diverse lucruri. Mereu mi-am închipuit, dar niciodată nu mi-am imaginat că o coadă la PECO poate arăta aşa.

În timp ce România încă trece prin momente grele, în 28 decembrie 1989, în Baia Mare lucrurile păreau să revină la normal. Cu toate acestea, benzina era încă un lux la care mulţi visau, cel puţin asta se poate observa dintr-un filmuleţ postat de către un băimărean.  Sute de maşini aliniate pe câţiva kilometri aşteptau să intre în benzinărie, iar acest lucru era o obişnuinţă pentru Baia Mare în perioada de dinainte de 89.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Video

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate