Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Acum, în România: 18 cazuri de gripă aviară

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa alimentelor a anunţat că, acum, pe teritoriul României, numărul focarelor de gripă aviară a ajuns la 18.

   Au mai fost confirmate, de la ultima raportare care a avut loc pe 2 martie, încă 2 focare de gripă aviară la păsări domestice, unul în Mehedinţi şi altul în Teleorman.

   În acest moment, focarele de gripă aviară sunt semnalate în judeţele Tulcea (un focar activ la Sulina şi alte patru stinse la Crișan, Periprava, C.A. Rosetti şi Pardina), Prahova (două focare stinse la Balta Doamnei și Loloiasca), Bacău (1 focar activ chiar in municipiu, din 29 ianuarie), Braşov (un focar stins la Ucea de Jos), Mureş (un focar activ la Sâncraiul de Mureș, din 22 ianuarie), Constanța (trei focare active, toate la Almălau), Giurgiu (focar activ in localitatea Remus), Argeş (două focare active la Mihăeşti), Mehedinţi (un focar activ la Husniciora) şi Teleorman (un focar activ la Dracea). ANSVSA menţionează că de la data confirmării primului focar, în 30 decembrie 2016, şapte au fost stinse iar numărul păsărilor domestice afectate de boală se ridică la 1.494 exemplare

   De asemenea, cazurile de influență aviară, depistate la păsări sălbatice, au înregistrat o creștere, de la 115 la 149, acestea fiind înregistrate în judeţele Constanţa – 50 de cazuri, Ialomiţa – 2 cazuri, Galaţi – 17 cazuri, Tulcea – 1 caz, Neamţ – 47 cazuri, Giurgiu – 3 cazuri, Iaşi – 1 caz, Bacău – 13 cazuri, Teleorman – 2 cazuri, municipiul Bucureşti – 11 cazuri, Ilfov şi Arad, câte un caz. Au mai fost notificate 13 suspiciuni de influență aviară la păsări sălbatice și domestice pentru care se așteaptă confirmarea din partea Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Influența Aviară – Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, acestea fiind în stadiul de suspiciune.

   Până acum nu a fost depistată prezența virusului influenței aviare în exploatații comerciale de păsări iar carnea de păsăre și ouăle, achiziționate din unitățile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, sunt sigure pentru consum. Proprietarii de păsări afectați primesc despăgubiri financiare, în conformitate cu legislația națională și europeană în vigoare, mai informrază ANSVSA.  (foto: C. DUMITRU)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate