Adăpătorul

in Agronomie
Este un vas de diferite forme din care picură sau curge apă în fir subţire. În primăverile reci apa trebuie să fie caldă pentru că albinele care sorb apă rece amorţesc şi nu se mai pot întoarce. Pentru a preîntâmpina acest lucru este indicat a se da apă zilnic în hrănitoarele din interiorul stupilor. Un adăpător bun poate fi odamigeană de sticlă întoarsă cu gura în jos într -un jgheab ce are pe fundul lui o bucată de postav.Damigeana poate fi folosită doar după stabilizarea timpului. Adăpătoarele, în cazul în care avem boli în stupină, se dezinfectează zilnic, altfel o dată pe săptămână
Pentru a preveni îmbolnăvirea albinelor prin consumarea unei ape infestate sau pierderile datorate condiţiilor nefavorabile, primăvara se utilizează de regulă un adăpător cu apă călduţă în care s-a pus puţină sare (1 lingură de sare la 10 l apă), uree (1-2 g la 10 litri apă) sau amoniac (câteva picături la 12 litri apă), presărându-se de jur împrejur paie, pentru ca albinele să nu se aşeze pe solul rece şi să amorţească.
Un izvor cristalin ce şerpuieşte încet în fir subţire este cel mai indicat pentru adăparea cu apă a albinelor. Lacurilemîntinse sau stătute, fluvii etc. nu sunt bune, fiind generatoare de pericole şi boli pentru albine.
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play