Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Adevărată comedie a erorilor pentru funcția de șef al Inspectoratului Școlar Buzau

in Evenimente

Dă în judecată Ministerul Educației/Burducea, nemulțumită că Voicu și Săndulache au fost primiți în concursul la care ea s-a făcut de râs

burducea-2

Povestea concursului pentru funcția de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău continuă ca o adevărată comedie a erorilor.

Când toată lumea bănuia că actualul șef al Învățământul buzoian (cu delegație), Geta Burducea, va avea demnitatea să se retragă din cursă, după ce s-a făcut de râs picând pentru a doua oară proba scrisă a concursului, inspectorul ­ge­neral a hotărât să dea în judecată Ministerul Educației. Fără să ia în calcul că la ambele încercări a obținut note mai mici decât contracandidații săi, Burducea renunță la singurul gest onorabil pe care îl mai putea face și vrea să conteste în instanță decizia Ministerului Educației de a-i primi pe contracandidații săi, Ionela Voicu și Dumitru Săndulache, în concurs.

burducea2

Să alergi singur și să ieși pe locul doi

Ceea ce uită doamna Geta Burducea este că, în cazul dânsei, chiar dacă ar fi fost unicul candidat, nota obținută vineri în fața comisiei tot nu i-ar fi permis să promoveze. Este drept, totuși, că nu ar mai fi fost „umilită” de o „simplă fostă directoare de școală de la țară” care a luat nota 9,15 și de „veșnicul candidat” Dumitru Săndulache care a obținut 8,50. Reamintim că Geta Burducea a luat nota 6,50 (punctajul minim pentru promovare fiind 7), ceea ce reprezintă o evoluție după amărâtul de 5 scos la primul concurs, din martie.

„Consider că nu au fost în regulă”

Eu o să depun contestație și o să acționez și în instanță pentru modul în care au fost primite dosarele celorlalți doi candidați, deoarece recomandările lor nu sunt tocmai în regulă pentru acest concurs. Eu o să îi contest pe cei care au validat dosarele. Dumnealor au fost niște candidați care și-au depus niște dosare și au participat la concurs pentru că li s-a permis. Nu au nicio vină ei, cei care au validat dosarele trebuiau să le spună dacă sunt în regulă sau nu, iar eu consider că nu au fost în regulă“, a precizat Geta Burducea pentru Focus FM.

De cealaltă parte, Ionela Voicu, cea care, atât în martie cât și vineri, a obținut note de trecere la proba scrisă, va contesta și ea ultima probă susținută vineri, cea la care a fost eliminată (proba de prezentare a proiectului de management).

Probabil singura soluție pentru ca Ministerul Edu­cației să pună capăt acestei nebunii de la Buzău este ca, la viitorul concurs, să stabilească pentru proba scrisă întrebări atât de ușoare încât să se poată califica la următoarele probe și candidatul care „trebuie” să câștige.

Articol scris de: CRISTIAN IONESCU Sursa: opiniabuzau.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate