Adevărul din spatele jocului Solitaire. De ce a fost instalat pe toate calculatoarele

in Informatica

Puțini sunt cei care nu au jucat în viața lor, pe calculator, Solitaire. Jocul popular cu cărți a ajuns să aibă milioane de fani printre utilizatorii Windows, însă scopul acestuia nu a fost să îi distreze pe oameni. Sau cel puțin nu în totalitate.

166050_973332726054676_6328884292792001594_n

Solitaire a fost introdus în versiunea de Windows 3.0 din anul 1990, însă jocul exista încă din anii 1700. Numai că versiunea digitală a avut un scop ascuns – acela de a-i învăța pe utilizatori să aibă mișcări fluente în utilizarea calculatorului și a mouse-ului. De asemenea, cu ajutorul Solitaire, utilizatorii au fost mai familiarizați cu conceptul de „drag and drop” (glisare şi fixare – n.red.), intens folosit pe calculatoarele cu sistemul de operare Windows pentru copierea fişierelor sau mutarea lor.

Scopuri asemănătoare au avut şi jocurile Minesweeper sau Hearts, care însă n-au devenit la fel de populare ca şi Solitaire. În cazul Minesweeper, ţelul era ca utilizatorii să înţeleagă diferenţele între „click stânga” şi „click dreapta”, dar şi să-i ajute să folosească mouse-ul cu mai mare precizie şi viteză.

Jocul Hearts, care se putea juca în reţea, avea tocmai acest scop – să-i facă pe utilizatori mai interesaţi de această inovaţie a sistemului de operare.

Potrivit site-ului mentalfloss.com, jocurile, în special Solitaire, au devenit atât de populare, încât de fiecare dată când Microsoft a încercat să le elimine din noile versiuni de Windows testerii au reacţionat negativ.

Sursa: Vocea Transilvaniei

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.