Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

„Administrația financiara are rol de japca”. Firmele dau spăgi, ca sa aibă dreptul sa plătească taxe!

in Politic

Luați-va ghearele din buzunarele firmelor, javre bugetare!

Mihai Tănăsescu, cel mai bun ministru de Finanțe pe care l-a avut România (daca nu cumva chiar singurul bun), a spus-o clar vineri: administrația financiara are rol de japca (declarația originala aici).

Inspectorii ANAF se duc pe teren, cu misiunea sa dea amenzi. A greșit sau nu patronul? Ce contează! pentru ei e simplu sa inventeze ceva (ca exact de asta este birocrația româneasca așa de complicata: ca sa poată statul sa te amendeze când vrea). După aia începe negocierea: nene, daca vii cu spaga, iți dau doar 100 de milioane amenda. Altfel, iți dau 500 de milioane.

Mediul de afaceri românesc este distrus. Cine-l distruge? Chiar Ministerul de Finanțe, zice Tănăsescu. Iar patronii știu de multa vreme ca are dreptate.

ANAF alimentează 3 robinete.

Inspectorii ANAF nu sunt selectați după profesionalism (hahaha…asta cu “profesionalismul” la ANAF, chiar e buna!). Ci după cat de bine se integrează in gașca de hoți si după cat de “productivi” sunt:

  1. Primul buzunar e chiar al lor si al șefilor lor. Ca doar de-aia au dat, săracii, atâția bani ca sa se angajeze la ANAF. Șefii s-au schimbat: după PSD a venit PNL, după PNL a venit PDL, dar furatul a mers fără blocaje tot timpul. Ce înseamnă asta? Ca degeaba mai faceți alegeri, dragi cititori!
  2. Al doilea buzunar este buzunarul partidului. Ați văzut când partidele au condus împreuna in coaliții? Ați văzut cum si-au scos ochii pe conducerea ANAF si a Ministerului de Finanțe? Pai cu atâția bani la mijloc, cum sa nu se bata!
  3. Al treilea buzunar abia, e buzunarul statului. Bugetul. Din care li se plătesc tot lor salariile, primele si din care se fac așa-zisele “investiții” de stat (cum ar fi celebrele autostrăzi românești, care costa de 10 ori mai mult ca alea germane). Așa ca si bugetul de investiții tot la bugetari ajunge in final.

Firmele dau spăgi, ca sa aibă dreptul sa plătească taxe!

O firma da oficial statului român cam 80% din valoarea contractelor pe care le câștiga. Abia restul de 20% se împarte intre salariați si patron. Ca sa fie clar: mediul privat nu poate sa supraviețuiască așa. Nici in România, nici in alta parte (de aia a si început criza: pentru ca firmele au devenit necompetitive). Pur si simplu taxele au ajuns prea mari.

Dar in România, pe lângă taxele oficiale, javrele bugetare cu foamea in gat, vin si cu impozitele neoficiale si neprevăzute de nici o firma: e vorba de amenzi si de spăgile inspectorilor fiscali, inspectorilor de munca etc. Mihai Tănăsescu are dreptate. Pentru ce plătesc firmele aceste amenzi si spăgile aferente? Ca sa poată funcționa in continuare.

Altfel zis: da-mi acum o spaga, ca sa te las sa-mi dai mai târziu bani.

La cat ajung cheltuielile reale ale unei firme din România?

Pai e simplu: daca adunam taxele, plus cheltuielile obligatorii, plus spăgile, se depășește 100%! Deci in mintea statului, patronii ar trebui sa vina cu bani de acasă!

Nu investiți in România. Nu faceți afaceri in România. Nu plătiți taxe in România.

Va mai mirați ca din 2009 s-au mutat in Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova peste 22 000 de mii de firme? Marea majoritate sunt firme mici si mijlocii, cu capital românesc. Dar si firme mari, cunoscute in întreaga lume: Coca-Cola, Nestle, Kraft Foods, Nokia. In curând, sa nu va mirați daca si Renault își face pachet fabrica si o muta in Maroc. Ca nu e vina lor: e vina României.

Iar alte firme noi nu mai vin: de la începutul anului, investițiile au fost de numai 1,13 miliarde de euro, adică jumătate fata de 2010. Asta e egal cu zero! Pentru ca si 2010, a fost la jumătate fata de 2009. Iar 2009, a fost la jumătate fata de 2008 (când investițiile străine au fost de 9 miliarde de euro). Daca nici asta nu e prăbușire, mă întreb care o fi!

Ce vor face bugetarii si statul, fără banii firmelor private? E simplu: vor muri. Si n-o sa-i ajute nici un FMI (nici daca ar mai avea bani, FMI n-ar putea sa tina in spate o tara ca România). Exact asta le-a spus si Mihai Tănăsescu.

Moartea statului trebuie sa ne bucure!

Este asta un lucru rău? Ei bine, eu cred ca nu. Din contra: mi se pare un semn de sănătate economica si de normalitate sociala. Când niște hoți își baga mana in buzunarul tău, e normal sa le dai peste mână. Ba chiar sa le tai mâna. Anormal este sa te porți cu ei umil si respectuos ( ca cică ei sunt…”autoritatea”). Anormal este sa stai la coada, ca sa le plătești taxele si amenzile. Anormali sunt susținătorii statului social, nu cei care îl vor dărâmat.

sursa: capitalismpepaine.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate