Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Adrian Moraru: „Mandatul președintelui PSD Liviu Dragnea nu poate fi invalidat în baza prevederii din Regulamentul Camerei Deputaților”

in Politic

Mandatul președintelui PSD Liviu Dragnea nu poate fi invalidat în baza prevederii din Regulamentul Camerei Deputaților, care prevede că alegerea unui deputat poate fi invalidată dacă respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude electorale, o spune chiar cel care a propus aceste prevederi, în 2005.

Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice din 2001, precizează pe pagina socializare:

Cu riscul de a fi antipatic, ideea ca mandatul lui Dragnea poate fi invalidat pe baza Regulamentului e o interpretare fara sens.
Ma pronunt pentru ca in 2005 cand au aparut modificarile in regulament aceste prevederi chiar eu le-am propus.
Spiritul acestor prevederi era clar: daca ai obtinut ACEL mandatul prin frauda comisa in ACEA campanie (la vremea aia era in principal vorba de incalcari ale finantarii campaniei electorale) atunci nu urma sa iti primesti mandatul.
Nu are nicio legatura cu alte fapte de la alte mandate sau de la referendum.
Prin urmare, cei ce pariaza pe invalidare nu au nicio sansa. Ideea ca daca nu ne place Liviu Dragnea sa incercam cu orice pret sa ii bagam bete in roate e ca si zbaterea inutila a democratilor americani de a il impiedica (inca)pe Donald Trump sa devina al 45-lea presedinte
”, scrie Adrian Moraru, pe Facebook.

Sursa: realitatea.net

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate