Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Adrian Mutu își anunță retragerea

in Evenimente/Sport/Stiri online

Fotbalistul Adrian Mutu, în vârstă de 37 de ani, a anunțat că se retrage din fotbal, prin intermediul unei scrisori transmise ziarului Corriere dello Sport, Florența. „După mulţi ani petrecuţi pe terenurile de fotbal, pentru mine a venit momentul să mă opresc, să-mi închei cariera. Am trăit un vis foarte frumos şi vreau să-i asigur de imensa mea recunoştinţă pe toţi cei care m-au ajutat în viaţă şi în meseria pe care am avut-o. Un vis care a fost posibil datorită multor echipe, de la FC Argeş la Dinamo şi până la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecând pe la Petrolul, Pune şi, în sfârşit, Târgu Mureş.”, a scris Adrian Mutu, potrivit Digi Sport.

Fotbalistul supranumit și Briliantul a ținut să acorde mulțumiri speciale echipe italiene Fiorentina, dar și echipei naționale a României unde nu uită să precizeze că încă este ”cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 35 de goluri”, goluri pe care Mutu le consideră vinovate pentru locul pe care l-a avut în ”paradisul fotbaliștilor”.

În scrisoarea trimisă către Florența, pe lângă mulțumirile aduse tuturor echipelor de fotbal în care a jucat, Adrian Mutu face un scurt rezumat al carierei sale, cu cele mai frumoase momente, de la debutul acestuia, până la finalul carierei, după un ultim sezon jucat ca atacant la clubul ASA Târgu Mureș. „Am câştigat ceea ce am visat: dragostea oamenilor, care nu are preţ. Vreau să las deoparte erorile pe care le-am comis şi pentru care am plătit. Acum e loc doar pentru o fericire imensă, după o carieră plină de dragoste. Pentru asta vreau să spun mulţumesc. Mulţumesc României: nu voi uita emoţiile trăite în ziua debutului meu, 29 martie 2000, nici eforturile pentru a ne califica la Europenele din 2008, când am marcat împotriva Italiei, învingându-l pe Gigi Buffon, unul dintre simbolurile azzurrilor”.

Briliantul Adrian Mutu a debutat FC Argeș Pitești în anul 1996, făcându-se remarcat încă de atunci ca și golgheter, după care a avut o carieră fulminantă, atât în țară cât și în străinătate. Până la depistarea lui că lua droguri, Adrian Mutu a fost numit de patru ori ca fiind cel mai bun fotbalist al României. De asemeni, este cel mai bun marcator al echipei naționale cu 35 de goluri înscrise, record împărțit cu Gheorghe Hagi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate