Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Afirmații surprinzătoare făcute de Papa Francisc cu privire la terorism

in Evenimente/Extern/Stiri online

Papa Francisc declară că este total greșită asocierea dintre islam și violențele teroriștilor, considerând că oricine poate fi capabil de astfel de atrocități indiferent de religie. Papa Francisc consideră că Europa se face responsabilă de numărul mare de tineri care ajung în grupările teroriste.

„Nu este adevărat și nu este corect să spunem că islamul este terorismul. Nu cred că este corect să asociem islamul și violențele”, a spus suveranul pontif, după decapitarea preotului din Franța.

Papa Francisc consideră că oricine poate comite atrocități, indiferent de religie. „În fiecare zi când deschid ziarele, văd violențe în Italia, cineva care își ucide prietena, un altul care își ucide mama vitregă, și sunt catolici botezați. Dacă trebuie să vorbim despre violența islamică, trebuie să menționez și violența creștină. În aproape toate religiile, există întotdeauna un mic grup de fundamentaliști. Și noi avem”, a insistat suveranul pontif.

De asemenea, Papa spune că ”zeul banilor” conduce lumea și face ca oamenii să intre în conflicte, iar Europa riscă să împingă în brațele teroriste tot mai mulți tineri pe motiv că îi abandonează. „Câți dintre tinerii noștri europeni nu au fost abandonați, fără idealuri, fără loc de muncă? Atunci ei apelează la droguri, la alcool și se angajează cu grupări fundamentaliste”, a estimat Papa.

În semn de solidaritate și pentru a întări spusele suveranului pontif, duminică reprezentanți musulmani din Franța și Italia au asistat împreună la slujbe în biserici.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate