Afla profilul tau PSIHOGESTUAL cu TESTUL CELOR 3 GESTURI

in Diverse

Dupa Joseph Messinger, exista trei stereotipuri gestuale generice in baza carora se poate alcatui un profil psihogestual care indica la o persoana modul de administrare a teritoriului, investirea emotionala, modul de comunicare interpersonala. Acestea reprezinta comportamente esentiale de conservare a speciei umane, corespunzand verbelor „A fi”, „A iubi”, „A vorbi”.

        Cele 3 gesturi sunt:

  • incrucisarea bratelor
  • incrucisarea degetelor
  • plasarea telefonului la ureche

INCRUCISAREA BRATELOR

bratul drept dominantbratul stang dominant

        Fiecare persoana isi incruciseaza bratele mereu la fel, in mod instinctiv, plasand doar un anumit brat deasupra. Incrucisarea bratelor evidentiaza tipul de comportament al persoanei in ceea ce priveste administrarea teritoriului si a relatiilor cu alte persoane: daca bratul drept este plasat deasupra, persoana actioneaza conform modeluluiofensiv, daca bratul stang este plasat deasupra , ea functioneaza conform modelului defensiv. (Valabil pentru dreptaci. Daca sunteti stangaci, inversati raspunsurile.)

  • Ofensivul – se afirma si se impune in grup, urmareste cu prioritate sa-si consolideze increderea in sine.
  • Defensivul – are nevoie sa fie acceptat de grupul din care doreste sa faca aprte, urmareste sa isi alimenteze respectul de sine.

INCRUCISAREA DEGETELOR

  degetul drept dominant

 degetul stang dominant

        Fiecare persoana isi incruciseaza degetele mereu la fel, in mod instinctiv, plasand doar un anumit deget deasupra. Incrucisarea degetelor evidentiaza modul dinamic de manifestare a sentimentelor in plan comportamental. Daca degetul drept este plasat deasupra, persoana actioneaza conform modului cognitiv, daca degetul stang este plasat deasupra , ea functioneaza conform modelului afectiv. (Valabil pentru dreptaci. Daca sunteti stangaci, inversati raspunsurile.)

  • Cognitivul – fiinta a dorintei, iar ratiunea sa domina emotiile.
  • Afectivul – fiinta a placerii, emotiile sale ii domina ratiunea.

PLASAREA TELEFONULUI LA URECHE

urechea dreapta dominanta

urechea stanga dominanta

        Fiecare persoana isi plaseaza receptorul telefonului in mod instinctiv la aceeasi ureche. Urechea folosita evidentiaza apartenenta persoanei la modul introvertit sau extravertit. Daca receptorul este plasat la urechea dreapta, persoana actioneaza conform moduluiextravert, daca receptorul este plasat la urechea stanga, ea functioneaza conform modelului introvert. (Valabil pentru dreptaci. Daca sunteti stangaci, inversati raspunsurile.)

  • Extrovertul – comunica cu
  • Introvertul – se comunica

pentru mai multe informatii lecturati
„Interpretarea gesturilor” – Joseph Messinger

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*