Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Agentiile spatiale sunt de mult timp in alerta! S-au gasit si solutii pentru cazul in care un asteroid se indreapta catre Pamant!

in Astronomie

Agentiile spatiale sunt de mult timp in alerta dar acum temerile au fost amplificate si s-au gasit si solutii pentru cazul in care un asteroid se indreapta catre Pamant. Agentia Spatiala Europeana (ESA)lucreaza deja la o solutie de deviere a unui astfel de corp ceresc  ce s-ar apropia de Terra. Potrivit esa.int, citat de hotnews.ro luna martie a marcat demararea lucrarilor preliminare la misiunea Asteroid Impact (AIM). Conceputa pentru a dezvolta tehnologii pentru misiuni spatiale indepartate, AIM va fi, de asemenea, prima tentativa de a testa tehnici de aparare planetara. 

AIM va fi lansata in octombrie 2020 si va calatori pana la sistemul binar de asteroizi Didymos, care vor veni la o distanta relativ apropiata de Pamant (circa 11 milioane de km) in 2022. Corpul principal, cu diametru de 800 de metri, are pe orbita o luna de 170 de metri botezata neoficial Didymoon.

Acest corp minor este tinta AIM: naveta va realiza o scanare vizuala, termica si radar a micii luni pentru obtinerea unei harti detaliate a suprafetei si structurii interioare. AIM va trimite si pe suprafata un modul, acesta urmand sa fie al doilea ce va asoliza pe un corp ceresc mic.

AIM ar trebui sa adune date stiintifice extrem de valoroase despre formarea sistemului nostru solar, dar activitatea sa va pregati si un eveniment istoric.

La sfarsitul anului 2022 intra in scena partea din program ce va fi efecutata de NASA, Testul de Redirectionare al Asteroidului Dublu (DART), prin care o sonda se va apropia de sistemul binar si va lovi luna asteroidului cu o viteza de 6 km pe secunda.

“AIM va studia indeaproape cand DART va lovi Didymoon”, explica Ian Carnelli, directorul misiunii ESA.

“Dupa impact vom realiza analize comparative detaliate le structurii corpului ceresc si ale orbitei sale pentru a evalua impactul cinetic al DART si consecintele sale. Rezultatele vor permite calibrarea modelelor de laborator ale impactului pentru a intelege cum un asteroid reactioneaza la o astfel de energie”, explica reprezentantul ESA.

Alterarea orbitei lunii Didymoon va fi primul eveniment in care umanitatea va afecta intr-un mod masurabil dinamica unui corp in sistemul solar.

“De asemenea, ne va ajuta sa pregatim strategiile viitoare de aparare planetara. Vom afla informatii despre forta necesara pentru a schimba orbita unui asteroid ce se indreapta spre noi si ce tehnici pot fi aplicate daca va aparea o amenintare reala”, a mai spus Ian Carnelli.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Astronomie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate