Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Agresarea profesorilor = ultraj. Sanctiuni noi pentru elevii violenti

in Articole

Profesorii cer pedepse pentru elevii care ii agreseaza. Sanctiunile prevazute in propunerea trimisa Parlamentului

12002201_10153259669757266_2481050426891823305_n

Pe langa salarii mai mari, liderii de sindicat din invatamant vor si o lege aspra impotriva celor care agreseaza profesorii.  Sindicalistii au elaborat deja un proiect legislativ prin care corpul didactic sa devina autoritate publica.

 

Adica orice act de violenta la adresa unui dascal sa fie incadrat la ultraj, iar agresorul sa riste inchisoarea scrie stirileprotv.ro

Invatatorii si profesorii vor sa faca parte din autoritatea publica a statului. Asta ar insemna ca orice agresiune verbala sau fizica asupra lor va fi considerata ultraj si pedepsita cu inchisoarea pana la 18 ani. Pedepsele de acum, sunt de parere cadrele didactice, sunt prea blande si nu mai sperie pe nimeni,.

Simion Hancescu, presedinte FSLI:”Singura arma pe care o are scoala e de a-i scadea nota la purtare. Parghie total ineficienta. Daca sunt elevi din clasele a 11-a si a 12- exista si varianta exmatricularii. Cred ca acum, daca e sa facem un bilant sunt peste 100.000 de cazuri de astfel de acte de violenta.”

Totusi, vorbim despre minori cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Sindicalistii din invatamant cred ca pedepsele ar trebui sa fie sub forma de avertismente, amenzi, munca in folosul comunitatii sau chiar inchisoare. Propunerea va fi trimisa in Parlament spre aprobare. Efectul, cred psihologii, nu va fi unul pozitiv.

Laura Fierbinteanu, psiholog: „Cazurile nu vor scadea, ba din contra, s-ar putea sa se inmulteasca. Pentru ca daca au ajuns sa aiba asemenea comportamente, inseamna ca in spatele lor exista o disfunctionalitate iar o asemenea masura nu ar face decat sa intareasca o asemenea disfunctionalitate.”

Asadar, problema cade tot in sarcina profesorilor care, ca pedagogi, trebuie sa-si apropie copilul si sa-l determine sa fie interesat de materiiile predate la scoala.

Prin aceasta propunere, profesorii spera sa ii sperie pe elevi suficient de tare ca sa nu mai fie violenti in scoala. Specialistii spun insa ca nu pedepsele tot mai aspre rezolva o problema, ci comunicarea, implicarea parintilor si modele de viata sanatoase.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate