Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ai obiceiul să speli puiul crud înainte să îl gătești! Te expui unui pericol foarte mare

in Secretele bucatariei

Dacă ai obiceiul să speli puiul crud înainte să îl gătești, află că te expui unui pericol foarte mare. Află care este și cum te poți proteja.

Specialiștii de la Agenția pentru Standarde Alimentare susțin că nu ar trebui să speli niciodată puiul crud, pentru că este plin de bacterii care se vor împrăștia în bucătărie, potrivit healthyviperson.com. Dacă faci asta, află că te expui riscului de a suferi de infecții cu salmonella sau campylobacter, două bacterii foarte periculoase, care se găsesc în puiul crud.

Salmonella, de exemplu, este un grup de bacterii care se găsește în intestinele păsărilor. Oamenii care consumă carne contaminată suferă de diaree, febră, crampe abdominale, greață și vomă. În mod normal, infecția trece după câteva zile, însă unele persoane suferă de complicații și pot chiar să moară, deoarece ajung să sufere de septicemie.

Infecția cu Campylobacter poate dura până la 10 zile și cauzează dureri abdominale extreme. În cazuri rare, pot apărea complicații precum artrită sau afecțiuni ale sistemului nervos central.Dacă suspectezi că ai o infecție abdominală, mergi imediat la medicul de familie, pentru că el știe ce trebuie să faci mai departe.

Nu îți face griji că puiul nespălat te poate îmbolnăvi. Doar prin gătire poți ucide bacteriile periculoase, deoarece apa nu are nicio putere. O altă metodă de a scăpa de agenții patogeni este să îngheți carnea, însă trebuie să știi că sunt microbi care supraviețuiesc și la temperaturi sub 0 grade Celsius.

Dacă vrei să nu te îmbolnăvești când speli puiul crud, trebuie să respecți câteva reguli. În primul rând, dacă vrei să lași puiul în frigider, pune-l într-o pungă și lasă-l pe ultimul raft din frigider, pentru a nu contamina și celelalte alimente. În al doilea rând, când te apuci de gătit, nu îl mai spăla, ci pune-l direct pe foc.

După ce ai pus carnea la gătit, spală bine ustensilele pe care le-ai folosit pentru a tăia puiul, precum și suprafața pe care l-ai pregătit. Spală-te bine și pe mâini, cu apă caldă și săpun, pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

Asigură-te că puiul este bine făcut, înainte să îl mănânci. Nu trebuie să lași nicio parte crudă, pentru că riști să te îmbolnăvești. După ce se răcește, trebuie să îl păstrezi în frigider, la sub 4 grade Celsius, pentru a nu se strica.

Sursa selectiva: Obiectiv.info

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Secretele bucatariei

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web