Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ai urcat maşina cu o roată pe trotuar! Vezi aici cât trebuie să scoţi din buzunar.

in Evenimente

Maşinile nu mai pot fi parcate pe trotuare nici măcar parţial, potrivit unei reglementări care a intrat în vigoare de câteva zile.

Parcarea pe trotuar a maşinilor va fi permisă numai acolo unde există spaţii special semnalizate în acest sens. Măsura este inclusă în hotărârea Guvernului nr. 965/2016, ce modifică Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier scrie opiniabuzau.ro

Documentul prevede că „administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliţiei rutiere, spaţii destinate opririi sau staţionării vehiculelor, marcate şi semnalizate corespunzător”. Spaţiile speciale pentru parcarea maşinilor pe trotuar vor putea fi amenajate doar dacă este respectat culoarul pentru pietoni, de un metru lăţime, şi dacă accesul vehiculelor se poate face din şosea. Totodată, esenţial va fi şi ca poziţionarea autoturismelor în parcare să nu încurce circulaţia pe prima bandă a drumului sau pe pistele amenajate.

Noile prevederi stabilesc şi că „nu se pot amenaja parcări pentru autovehicule pe trotuar la mai puţin de 10 m de intersecţii, staţii ale mijloacelor de transport în comun sau treceri pentru pietoni”, se mai arată în HG nr. 965/2016.

Astfel, se consideră staţionare pe partea carosabilă situaţia în care oricare dintre roţile vehiculului sau remorcii se regăseşte pe partea ­caro­sabilă, şi se sancţionează cu 4-5 pct. amendă şi 3 pct. penalizare. Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe pistele obligatorii pentru pietoni sau pentru pietoni şi biciclete ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare, pe trotuar, cu excepţia situaţiei în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile Art. 144 alin (2) şi (3), încălcarea acestei dispoziţii fiind sancţionată cu 2-3 pct. amendă şi 2 pct. penalizare. Noile dispoziţii prevăzute în H. G. Nr. 965/15.12.2016 stabilesc şi că vehiculele staţionate neregulamentar vor putea fi ridicate de către administratorul drumului public sau de către administraţia publică locală, după caz. Potrivit Art. II din H.G. nr. 965/2016, „Procedura privind ridicarea vehiculului, prevăzută de Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi de poliţistul local în situaţiile prevăzute la art. 7 lit. h) şi k) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu ­modi­ficările şi completările ulterioare“.  

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate