Albinele folosite ca detectoare de explozibil

in Agronomie

Albinele folosite ca detectoare de explozibil.
Albinele sunt importante pentru ecosistemul nostru, ele devenind din ce în ce mai importante pentru apărarea împotriva armelor biologice și a altor tipuri de arme, simțul mirosului lor fiind la fel de sensibil ca și al câinilor, însă este o variantă mult mai ieftină pentru a detecta diferitele mirosuri din mediul înconjurător.
Oamenii de știință au exploatat simțul extraordinar al albinelor de a detecta și de a localiza explozibilul ascuns de teroriști. Prototipul este alcătuit dintr-o cutie cu un sertar detașabil în care se găsesc trei albine antrenate. O cameră video înregistrează reacția albinelor, care pot identifica chiar si cea mai mică urmă de explozibil, ca și cum ai găsi o paticulă de nisip intr-o piscină cu apă.

 

Concluzie:
Avantajele folosirii albinelor în locul câinilor sunt: albinele nu sunt distrase de la misiunea lor așa ușor ca și câinii, învață mai repede și sunt mai ieftin de întreținut.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.