Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Albirea dinţilor acasă este bună sau nu?

in Sanatate

Zâmbetul impecabil este o carte de vizită în zilele noastre. Dinţii sclipitori şi mai ales albi înfrumuseţează. Numai că, din exces de zel, îţi poţi distruge dantura cu bună ştiinţă.

Din dorinţa de a obţine zâmbetul perfect, ca acela al vedetelor care apar la televizor, multe dintre noi testează la domiciliu tot felul de metode de albire a dinţilor, nerecomandate de medici. Or, zâmbetul hollywoodian sau de pe copertele revistelor nu se obţine cu trucuri “de pe net”, cu alimente miraculoase, nici cu leacuri-minune.

DINŢII ALBI ARATĂ SĂNĂTATE

Dantura impecabilă e semnul sănătăţii. Prin urmare, e de înţeles de ce diferite “trucuri” de albire a dinţilor acasă sunt atât de populare. Numai că, deşi folosit la procesul de curăţare “air-flow” în cabinete, bicarbonatul de sodiu nu este un panaceu. La fel cum nici anumite alimente nu pot face minuni. Iată cum îţi poţi îmbolnăvi gura cu bună ştiinţă.

1 FRUCTELE ŞI LEGUMELE AJUTĂ?

Sunt delicioase şi recomandate în orice regim alimentar. Însă fructele şi legumele nu albesc dinţii. Este adevărat că acidul malic şi vitamina C ajută la îndepărtarea resturilor dintre dinţi, spălând din placa bacteriană. Fructele şi legumele tari, precum mărul, ţelina, morcovii, se comportă ca o periuţă de dinţi naturală. Dar asta nu înseamnă că fac minuni.

2 BICARBONATUL CU LĂMÂIE STRICĂ SMALŢUL

Combinaţia dintre bicarbonat de sodiu şi lămâie se bucură de o mare popularitate. Şi este recomandată peste tot “pe net”. Din nefericire, aceasta atacă smalţul dinţilor dacă este utilizată des. Efectul de albire este, de fapt, unul abraziv . Orice acid, inclusiv acidul citric, este dăunător dinţilor, căci scoate calciul din smalţ, făcându-l mai sensibil la carie, crescând sensibilitatea dentinară.

3 DA SAU NU PENTRU PRODUSELE DE ALBIRE?

Părerile medicilor sunt împărţite cu privire la eficienţa produselor de albire din comerţ. Cele sub formă de benzi sunt de evitat, căci nu distribuie pasta uniform. Produsele sub forma de gel pot fi mai potrivite. Pastele de dinţi cu efect de albire conţin doar particule abrasive care îndepărtează depunerile superficiale.

DETARTRAJUL FACE BINE

Diferitele “tehnici” de albire a dinţilor folosite la domiciliu aduc rareori rezultate dorite. În unele cazuri, acestea afectează dinţii şi gingiile. Igiena, vizitele regulate la stomatolog, detartrajul şi periajul profesional la 6 luni pot avea efecte spectaculoase. Detartrajul nu este dăunător, cum se crede, singurul lucru care ar putea să dăuneze sănătăţii dinţilor fiind amânarea lui.

ALBIREA ŞI DETARTRAJUL SE FAC LA STOMATOLOG

Cei care vor să îşi albească dinţii acasă trebuie să fie conştienţi că niuna dintre metodele ce pot fi aplicate la domiciliu nu vor aduce aceleaşi rezultate precum un serviciu de albire profesională. Indiferent de metoda aleasă, este esenţial ca înainte de aplicare să fie discutată cu medicul dentist, pentru a avea siguranţa că nu vor fi deterioraţi dinţii. După detartraj, imediat vizibilă este îmbunătăţirea aspectului estetic (dinţi mai curaţi, zâmbet mai alb şi mai strălucitor). Mai puţin conştientizată este reducerea riscului apariţiei unor boli generale, a gingivitei şi a parodontozei, care pot fi urmate de pierderea treptată a dinţilor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate