Alimente din bucatarie din care poti produce penicilina

in Sanatate/Secretele bucatariei

Pâinea şi portocalele sunt două dintre alimentele cel mai frecvent întâlnite în bucătărie. Dar ştiaţi că aceste două alimente sunt capabile să producă penicilină dacă sunt, pur şi simplu, lăsate să mucegăiască?

Credeţi sau nu, mucegaiul verde dezgustător care se dezvoltă pe suprafața pâinii este, de fapt, ceea ce cunoaştem sub denumirea de Penicillium.

Haideţi să ne gândim la o situaţie ipotetică: Te afli într-o excursie, într-un loc izolat, împreună cu un prieten. El se răneşte la un picior. Pe măsură ce trec orele, rana se infectează. Se ştie că astfel de infecţii pot duce la probleme medicale grave, cum ar fi pierderea piciorului sau chiar decesul, dacă sunt netratate. Ce poţi face în condiţiile în care nu ai acces la medicamente sau la consumabile medicale moderne? Iată o modalitate ieftină şi uşoară prin care poţi salva viaţa prietenului tău:

  • Ia pâine şi pune-o într-o pungă.
  • Las-o până încep să se formeze sporii.
  • Ia apoi bucata de pâine întreagă şi rupe-o în bucăţi mai mici.
  • Pune bucăţile rupte înapoi în aceeaşi pungă, sigileaz-o şi aşaz-o la lumină pentru a se obţine uniditate în interior, prin aburire.
  • Urmăreşte formarea mucegaiului şi nu scoate bucăţile înainte ca aproape toată cultura de mucegai să capete culoarea verde, ca în imaginea de mai jos:

Mucegaiul se dezvoltă în mai multe faze: mai întâi este alb, apoi albastru şi, în cele din urmă, devine verde. Zonele în care mucegaiul verde a crescut mai mult indică faptul că acesta s-a maturizat şi conţine „doze de penicilină”. Acum, după ce ai obţinut mucegaiul verde, poţi începe să-l utilizezi ca tratament. Iată câteva moduri de utilizare:

Opțiunea A (administrare internă): Umple o cană cu bucăţi de pâine mucegăită şi adaugă apă caldă (nu clocotită). Amestecă-le bine şi apoi consumă-le. Repetă dozele după acelaşi tipar ca şi dozele de penicilină. Atenţie! În timp ce se formează mucegaiul, cresc şi bacterii nu tocmai benefice pentru organism. De aceea, vor fi şi efecte secundare, dar o diaree sau un stomac deranjat sunt probleme mai puţin grave comparativ cu o infecţie majoră. Nu mai punem la socoteală şi gustul teribil pe care îl are preparatul. Important este că acest remediu a fost folosit încă din timpul civilizaţiilor antice şi a dat rezultate.

Opțiunea B (administrare externă): Separă cu atenţie mucegaiul format pe bucăţile de pâine! Curăţă rana, apoi aplică această „pudră” pe suprafaţa întregii plăgi. Pansează rana uşor şi repetă acest proces în mod regulat.

În mod asemănător poţi folosi şi mucegaiul verde format pe coaja portocalei (foto).

08

Dacă eşti alergic la penicilină, poţi folosi mierea de albine sau propolisul, care au importante proprietăţi antiseptice.

Fireşte, aceste metode se pot folosi numai în situaţii extreme, când nu ai acces la un cabinet medical sau la o farmacie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*