Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Alimente rapide pentru copii care contin PETROL si pot cauza CANCER

in Stiri online

Există multe gustări rapide sănătoase care pot constitui o alternativă la aceste snacks-uri periculoase pentru organismul celor mici.

Numeroase campanii online atrag atenţia asupra alimentelor pe care copiii le consumă frecvent, dar sunt periculoase întrucât în compoziţia lor există şi PETROL.

Este bine cunoscut faptul că petrolul este un amestec de hidrocarburi extras din pământ și care se rafinează pentru a se produce benzină, kerosen sau motorină.

Puţini însă ştiu că petrolul rafinat este folosit și în industria alimentară, ca aditiv, în multe produse populare, majoritatea destinate copiilor. De fapt, petrolul se folosește la colorarea băuturilor carbogazoase, la prăjituri, bomboane și alte asemenea alimente. Multe țări au tras concluzia că acest aditiv este foarte periculos pentru organism și, conform unui studiu recent, consumul alimentelor colorate cu aditivi din petrol sunt legate de reacțiile alergice, obezitate, astm, diabet, hipoglicemie, denaturarea cromozomială, afecțiunile organelor, defectele de naștere, hiperactivitate și cancer.

Iată o listă cu produse pe care cei mici ar trebui să le evite:

  1. Pop tarts

Aceste produse de patiserie precoapte au fost introduse pentru prima dată în 1964. Cele cu aromă de căpşune conţin sirop de porumb bogat în fructoză, dextroză şi zahăr. Acestea sunt toate formele de zahăr dăunător. Celelalte ingrediente alarmante sunt TBHQ, care provine din petrol, şi uleiul de soia parţial hidrogenat, care provoacă disfuncţii celulare şi cancer.

  1. Snacks-uri de fructe

Acestea au numeroase arome şi caracteristici cărora e greu să le rezişti, până când realizezi că sunt produse în mare parte din aditivi şi coloranţi artificiali. Red 3 este un colorant alimentar utilizat în mod obişnuit, cunoscut de asemenea şi ca E 127 sau Eritrozină, un produs petrolier.

  1. M&M’s

Acestea sunt bomboane de ciocolată, colorate artificial şi dăunătoare când sunt ingerate. Coloranţii utilizaţi sunt Blue 2 (un produs pe bază de petrol, care măreşte hiperactivitatea la copii, creşte tumorile cerebrale la şobolanii de laborator şi provoacă alte forme de dezvoltare anormală a celulelor), Blue 1 (produce tumori maligne), Red 40 (afectează ADN-ul),Yellow 6 (poate cauza cancer),Yellow 5. Toţi aceşti coloranţi artificiali sunt produşi pe bază de petrol şi pot provoca, în plus, reacţii alergice, hiperactivitate şi cancer.

  1. Cheetos

Sunt snacks-uri portocalii cu aromă de caşcaval. Culoarea „caşcavalului” este obţinută cu ajutorul colorantului Yellow 6, care ştim că e derivat din petrol. Aşa cum este şi aroma de „caşcaval” care include benzoat de metil şi etil metilfenidat.

  1. Teddy Grahams

Au apărut prin 1988 şi sunt disponibile în 5 arome diferite. Aceşti ursuleţi sunt mai mici chiar decât degetele mici, dar sunt împletite cu temutul TBHQ. TBHQ poate fi toxic şi provoacă greaţă, vărsături, zgomot în urechi, delir şi colaps. Este dovedit că poate cauza cancer la şobolanii de laborator, fragmentează ADN-ul şi poate provoca daune plămânilor şi celulelor ombilicale. La copii provoacă anxietate, nelinişte şi intensifică simptomele ADHD.

Partea bună este că toate aceste gustări pot fi înlocuite cu fructe și legume proaspete.

Coloranții toxici se folosesc și la suplimentele cu vitamine, siropurile de tuse, pasta de dinți, șampon, detergenții de spălat și cremele de mâini. Așadar, dacă vrei să te ferești și să îți ferești și copilul de aceste substanțe nocive, citește întotdeauna eticheta produsului pe care vrei să îl cumperi.

Sursa: infoalert.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate