Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Am avut o perioadă extrem de grea

in Diverse

Am avut o perioadă extrem de grea. Boli și alte chestii. Perioadă în care mi-am dat seama că, cu cât o duci mai rău, cu atât ești mai singur. Oamenii au subconștient impresia că problemele sunt contagioase și, atunci când le ai, te ocolesc. Și, totuși, după săptămâni de stat singur, mi-am dat seama că nu sunt chiar atât de singur precum credeam. Mi-am dat seama că, oricât de izolat aș fi, există cineva care este întotdeauna alături de mine. Cineva care mă iubește și are încredere în capacitatea mea de a mă ridica și a-mi scutura poverile din spate: Iisus.

Și mi-am dat seama că toată concepția mea despre viață este greșită. Toată ura asta pe care o strâng în mine față de imperfecțiunile oamenilor este o prostie. Normal că nu suntem perfecți. Nimeni nu e. Ar fi atât de plictisitor dacă am fi. Ce rost ar mai avea să trăim, dacă ne-am naște perfecți? Însă Dumnezeu ne iubește așa cum suntem, imperfecți. El are încredere în noi că ne vom strădui să devenim pe cât de buni suntem capabili să devenim. Asta vrea El de la noi. Să vadă că ne șlefuim sufletul ăsta imperfect, cu care ne-am născut. Pentru că doar așa Îl vom putea cunoaște. Muncind pentru autoperfecționare. Viața nu e grea pentru că El nu ne iubește. Viața e grea pentru că nu poți șlefui un diamant cu o bucată de unt. Îți trebuie cel mai dur material din lume pentru a face să lucească un lucru atât de puternic ca sufletul uman.

Am găsit o mănăstire la care să stau. Plec la sfârșitul săptămânii. Nu cred că o să rămân acolo toată viața. Câțiva ani, până voi înțelege ce trebuie să fiu, ca să fiu tot ce vrea El să fiu. Site-ul ăsta.. va rămâne așa până se termină plata la provider. Gluma e glumă, dar nu poți trăi din glume toată viața. Vine o vreme când, cu toții va trebui să ne maturizăm și să realizăm motivul adevărat pentru care suntem aici. Aveți încredere în voi, pentru că Dumnezeu vă iubește și e acolo, pentru voi. Vă așteaptă să vă depășiți condiția. Trebuie doar să vreți.

Va salut cu respect.

Salut

Voiam să zic că am glumat cu postul anterior. Normal că am glumat, respiraci de balegă care sunteţi. Criză existenţială? Eu? Când viaţa îţi dă un şut în cur stai puţin să determini care e vinovatu, te duci şi-l muşti de faţă. Apoi îi scuipi o bucată de faţă în faţă. Problemă rezolvată.

Dumnezeu? Să presupunem prin reducere la stupid că există un bărbos omnipotent care se uită la voi cum vă mirosiţi ciorapii ca să vă daţi seama dacă mai merg purtaţi o zi sau nu, în intimitatea propriei prostii. Să presupunem. Nu vă iubeşte. Pe cuvântul meu. Îl doare în omnipula lui. Sunteţi nişte pete de sloboz din chiloţii unor fraieri care au avut bulan să nimerească într-o idioată. Bulan. Atât. Miliarde ca voi s-au uscat prin locuri insalubre şi au fost râcâiţi cu unghia. Viaţa voastră nu are sens. Cel mai mişto moment al ei o să rămână tot timpul faza aia când ai fumat o ţigară fix în timp ce făceai labă. Atât. Dup-aia te mai învârţi ca un coi într-o căldare câţiva ani, ferm convins că ai toată viaţa înainte şi că eşti destinat să faci lucruri măreţe. Apoi îţi moare pula, îţi cad ţâţele, te stafideşti şi te resemnezi că măcar ai oameni care te iubesc. Şi apoi mori şi te transformi în pojghiţa asta de pămînt pe care umblăm în fiecare zi şi pe care nu stă nici unul dintre voi să o observe. Pământul ăla pe care se cacă câinii. E egal valoric cu tine. Aia eşti. Un pământ pe care se cacă câinii care încă nu şi-a îndeplinit destinul. Fii tot ce poţi să fii. Îngrăşământ.

Şi oamenii ăia cu care te resemnezi că te iubesc o să te mai ţină minte câţiva ani. Dar nici măcar nu o să te ţină minte pe tine. Ci doar chestiile bune pe care le-ai făcut. Nu o să ţină minte nimeni că te-ai spălat la pulă cu periuţa lor de dinţi. Că te-ai îmbătat şi le-ai zis că mamele lor sunt curve. O să ţină minte doar lucrurile vesele şi drăguţe. Cum dădeai tu bani la cerşetori. Dar nu mult, câţiva ani. Că moartea e un lucru urât şi psihicul uman e adaptat să evite lucrurile urâte. Ca să poată fi vesel în continuare, în drumul lui spre a-şi realiza destinul de sprijin pentru căcat de câini.

Şi chiar şi când eşti viu, oamenii ăia nu ţin la tine. Vor chestii de la tine.

Urăşte-ţi aproapele pentru că vrea să-ţi mănânce din tort.

De-aia e acolo. Credeai că pentru tine şi tot ce eşti tu ca om şi fiinţă? O pulă. E acolo pentru că ai tort. Şi tre să fie lângă tine ca să-ţi mănânce din tort. Când se satură de tort s-au cărat. Tot ce ai pe lume e corpul ăsta care tinde să devină pământ şi mintea asta care încearcă să se păcălească singură că nu e aşa.

Şi exact de-aia vă recomand să faceţi un pas în spate şi să vă futeţi singuri în cur. Mai uşor cu datul de importanţă, că nu e cazul. Aici aş fi vrut să vă pun o poză cu pula mea. Dar mi se pare prea mult efort să mă ridic de pe scaun, să iau telefonu, să aprind lumina, să fotografiez, să conectez la bla bla deja m-am plictisit doar gândindu-mă.

Aşa că imaginaţi-vă că vă dau pula.

Intenţia contează.

Ne întoarcem la programul normal. Presimt că o să găsesc multe chestii pe care le urăsc în viitorul apropiat.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate