„Am vazut de la nastere copilul asta si nu vreau sa-l mai vad”. Ce a urmat dupa ce doctorita a fost filmata refuzand sa consulte un copil

in Evenimente

Autoritatile medicale din Galati fac verificari, dupa ce au vazut secventele care au revoltat o tara intreaga, surprinse la Spitalul din Tecuci, cand medicul de garda refuza sa consulte un copil.

Chiar daca doctorita respectiva a anuntat ca nu va mai lucra acolo, Colegiul Medicilor si Directia de Sanatate Publica ii pot da sanctiuni care pleaca de la un banal avertisment, pana la anularea dreptului de libera practica. Deocamdata, doctorita poate sa lucreze oriunde in sistemul sanitar.
Medic: „Ce doriti?”
Parinte: „Buna ziua, doamna doctor!”
Medic: „Nu ‘buna ziua’, ce doriti?”
Parinte: „Sa-mi consultati copilul. De ce refuzati?”
Medic: „Nu vi-l consult. Pentru obraznicia doamnei, nu vi-l consult.”
Parinte: „Care obraznicie?”
Medic: „Obraznicie.”
Parinte: „Care?”
Medic: „Care-a facut-o.”
Parinte: „Am intrebat de ce nu-mi consulta copilul.”
Medic: „Pentru ca sunteti orgoliosi, ca va cunosc foarte bine. Am vazut de la nastere copilul asta.”
Parinte: „Si ce s-a intamplat?”
Medic: „Si nu vreau sa-l mai vad.”
Parinte: „De ce?”
Medic: „Uite de-asta.”

Acest schimb de replici, petrecut in ziua de Paste, a trezit reactii in toata lumea medicala. Atitudinea doctoritei este caractezitata atat imorala, cat si ilegala.

Dr. Nicolae Bacalbasa: „In momentul in care sunt medic de garda, eu nu ma reprezint pe mine. Eu deservesc o anumita institutie si sunt subordonat imperativelor acelei institutii. Deci, chiar daca venea dusmanul meu de moarte, nu unul pe care il antipatizam, eu eram obligat, ca medic de garda al acelei institutii, sa-i acord ingrijiri medicale.

Dr. Valentin Boldea, Directia de Sanatate Publica Galati:
„In momentul de fata, faptul ca si-a dat demisia nu inseamna ca nu pot fi efectuate verificari cu privire la cele semnalate. Directia de Sanatate Publica va solicita unitatii medicale din Tecuci informatii suplimentare cu privire la acest incident.”

Chiar daca poate fi pus in discutie si comportamentul parintilor, prioritate ar fi trebuit sa aiba starea de sanatate a copilului. Este si punctul de plecare al unei anchete a Colegiului Medicilor din Galati.

Prof. dr. Aurel Nechita, presedinte Colegiul Medicilor Galati:
„Vom discuta, in cadrul Colegiului Medicilor, vom analiza, vom discuta cu ambele parti, daca ne va sesiza si partea respectiva, daca nu, sigur cu medicul respectiv. Noi ne-am autosesizat. Regret ca doamna doctor nu a dat acea consultatie, trebuia sa o faca indiferent de situatie, pentru ca nu conta parintele, conta copilul.”

Conducerea Spitalului din Tecuci a rectionat inca de miercuri spunand ca, indiferent de cele intamplate, pierderea unitatii medicale este una importanta.

Dr. Mihaela Ginghina, manager Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci: „Doamna doctor este la pensie si am rugat-o foarte mult, pentru a ne putea desfasura activitatea medicala, sa ne ajute in continuare, sa ne intocmim graficul de garzi. In aceste conditii nu mai avem cu ce sa ne facem lista de garzi, nu stiu.”

Doctorita incriminata are peste 40 de ani de activitate medicala, conform conducerii spitalului din Tecuci.

Directia de Sanatate Publica si Colegiul Medicilor pot da sanctiuni care pleaca de la un banal avertisment, pana la anularea dreptului de libera practica. Imaginile in care se vede clar cum doctorita refuza sa il consulte pe copil, pe fondul unor dispute cu parintii, au dus la deschiderea anchetei.

Faptul ca doctorita a depus o cerere de retragere din activitate, inseamna ca ea nu va mai profesa la spitalul din Tecuci, dar, deocamdata, o poate face oriunde in alta parte.

Femeia in varsta de 65 de ani este pensionara si lucra la camera de garda si in policlinica Spitalului Municipal din Tecuci din lipsa de cadre. Intre timp, parintii copilului in varsta de noua ani au anuntat ca vor depune oficial o plangere la Colegiul Medicilor. Sursa: Stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.