Ambulanța de ieri și azi. Cum arăta serviciul de ambulanță acum 100 de ani. VIDEO de arhivă

in Diverse/Sanatate

România este cea de-a treia țară europeană care a introdus Serviciul de Ambulanță, după Olanda și Austria. „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor”, este deviza de atunci, care s-a păstrat și astăzi.

Serviciul de Ambulanță din România a împlinit 110 ani în România. Țara noastră a fost printre primele care au introdus sistemul de ajutor în regim de urgență. Dacă astăzi dispunem de servicii mai rapide și ultramoderne, acum un secol bolnavii erau transportați cu căruțe trase de cai.

Serviciul român de Ambulanță a participat activ la Primul Război Mondial. Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, românii au acordat ajutor a peste 150.000 de răniți pe câmpul de luptă.

https://www.facebook.com/departamenturgente/videos/486995318128811/

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.