Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ana Birchall: „România nu poate susține o Uniune Europeană cu cercuri concentrice”

in Articole/Centru Media/Evenimente/Extern/Stiri online

   “România nu poate susține o Uniune Europeană cu cercuri concentrice şi viteze multiple care comportă riscul accentuării clivajelor de natură economică şi socială între statele membre, inclusiv între Zona Euro și zona non-Euro, între statele din nord şi cele din sud, precum şi între cele din estul şi vestul Europei”, a spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

   Ana Birchall, a declarat că a luat notă de prezentarea făcută la 1 martie de Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles, în plenul Parlamentului European, pe tema Cărții Albe privind viitorul Uniunii Europene şi că o Uniune Europeană cu cercuri concentrice riscă accentuarea clivajelor de natură economică şi socială între statele membre, infornează un comunicat al Miniserului Afacerilor Externe.

   Ea a mai spus că cele cinci scenarii propuse în Cartea Albă nu sunt exhaustive şi că pe parcursul dezbaterii la nivel european, alte idei și scenarii pot prinde contur, inclusiv la inițiativa României.

Suntem de acord cu necesitatea reformei instituțiilor europene, însă aceasta nu se poate face sacrificând unitatea europeană. Soluția depășirii crizelor Uniunii Europene stă în aprofundarea integrării între toți cei 27 de membri ai Uniunii, fără deosebire și ținând cont de necesitatea sporirii încrederii cetățenilor în proiectul european. Orice proiect politic este durabil numai dacă se bucură de sprijinul cetățenilor„, a mai precizat ministrul delegat Ana Birchall, cu privire la propunerile Comisiei Europene. (foto: mae.ro)

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web