Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ANAF amenință proprietarii de apartamente cu verificări și sancțiuni dure

in Evenimente/Stiri online

ANAF dorește să reducă evaziunea fiscală din chirii și amenință cu măsuri dure împotriva proprietarilor de apartamente care închiriază imobilul și nu declară veniturile.

Pe fondul faptului că proprietarii întocmesc un contract standard cu chiriașul care rămâne neînregistrat la Fisc, ANAF anunță că va face controale pentru a depista persoanele care fentează legea și nu își declară venitul suplimentar.

”Vrem să pornim să discutăm cu administratorii de bloc în blocurile mai mari, unde știm că există zone sensibile. Primul pas este să informăm și să știe la ce să se aștepte. Pasul doi e să mergem în control și să sancționăm”, a declarat președintele ANAF, Dragoș Doroș, în cadrul unei emisiuni tv.

Pe de altă parte, preşedinţii de asociaţii de locatari, dar şi administratorii de bloc se arată neîncrezători privind metodele prin care proprietarii ar putea fi depistați. ”A dovedi că cineva este chiriaş într-un apartament presupune mai multe vizite ale organelor de poliţie pentru dovedirea că aceştia locuiesc mai mult de 15 zile în apartament. Depinde dacă proprietarul este doritor să plătească impozitul… oricum, ori chiriaşul, ori proprietarul trebuie să plătească această sumă”, a explicat Eugen Berceanu, un președinte de asociație, la Realitatea TV.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate