Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ANAF își face datoria! Podarul bacului de pe Someș care nu are casă de marcat acolo în câmp, a fost amendat cu 6.000 de lei.

in Articole/Diverse/Stiri online

Inspectorii ANAF au mai prins un „mare evzionist” și l-au pedepsit de i-au mers fulgii! Bătrânul Ioan Coț, podarul bacului de pe Someș care traversează persoanele din localitatea Pomi în comunele vecine din Maramureș, nu dă bonuri celor pe care-i traversează.
E posibil tataie Ioan să nu ai matale acolo, o casă de marcat? E posibil să te sustragi de la bunul mers al economiei? Ești la fel de rău ca bătrâna Niculina care făcea evaziune cu pătrunjel. ANAF își face datoria și-i arde pe evazioniști, dar nu ține seama că tataie poate nici nu știa că-i trebuie casă de marcat și că bătrânul era poate ultimul podar care își făcea datoria, pe ultimul bac funcțional din zonă.
Inspectorii ANAF Oradea au ajuns în comuna Pomi care este la granița dintre județul Satu Mare și Maramureș și au controlat documentele ultimului bac funcțional din zonă. Constatând că au de-a face cu un „mare evazionist”, moș Ioan, care nu are casă de marcat acolo în câmp, i-au dat o amendă exemplară: 6.000 de lei, dar l-au și pus să o plătească în 24 de ore, asta pentru ca amenda să nu mai crească.
Bătrânul nu are nici cu ce trăi, dar să mai plătească și o amendă? Supărat, singurul podar din zonă nu mai vrea să-și facă meseria pentru care primea câțiva bănuți de la localnici.

Și pentru că bătaia de joc nu are limite, inspectorii ANAF s-au întors și a doua zi pentru a îl întreba pe bătrân dacă și-a plătit amenda.
Atunci, Moș Ioan Coț a chemat doi săteni, fiecare cu câte un tractor. A legat bacul de acestea, l-a scos din apă și l-a adus la mal.
Așa se face că inspectorii de la ANAF au rămas blocați pe malul greșit.
L-au întrebat pe bătranul podar cum să ajungă de cealaltă parte și acesta le-a răspuns arătând în zare, în aval de Someș:”Vedeți drumeagu’ ăla prin tufișuri? Noa, dacă mereți tot drept pe ăla, ajungeți până la Seini, care-i pe malul celălalt, ghinion! Dar mai e o speranță, totuși! Ăștia au promis că vor face un pod acolo, cică e gata și proiectul și studiul de fezabilitate. Până ajungeți voi acolo, e posibil să fie gata și podul. Drum bun!”
Să sperăm că istețul moș le-a dat o lecție inspectorilor de la ANAF. Dar, localnicii au acum o mare problemă: a fost scos din funcțiune ultimul bac de pe Someș și oamenii, după o zi la câmp, fac cozi pentru a putea trece pe celălalt mal.(foto: Presa SM)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate