Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ANAF trece la atac ! Romanii din Strainatate au primit o lovitura dura prin Declaratia 201

in Evenimente

NAF trece la atac ! Romanii din Strainatate au primit o lovitura dura din partea acestora!! Obligatoriu sa completezi aceasta declaratie pentru ca veniturile voastre sa fie monitorizate !

Esti roman si lucrezi in strainatate?  Nu este de bine deloc ..

ANAF trece la atac si vrea ca toti romanii plecati la munca in strainatate  să completeze și să depună Declaraţia 201 privind veniturile realizate în străinătate, până în data de 01 septembrie 2016.

Din momentul depunerii, acestia vor fi monitorizati de personalul ANAF in vederea veniturilor obtinute prin munca pe care o presteaza in afara granitei.

Toti Romanii din Diaspora sunt revoltati si nu sunt de acord ca cei de la ANAF sa le controleze veniturile obtinute prin munca cinstita, deoarece acest lucru ar putea atrage alte taxe si impozite !

201

Declaratia se completeaza in felul urmator, cifrele de pe imagine reprezentind:

  1. zona in care se trec datele personale
  2. zona in care se declara tara de provenienta a venitului si tipul venitului

ATENTIE! daca ai mai multi brokeri, din tari diferite, pentru fecare tara in care ai un broker trebuie o declaratie 201 separata.
In sectiunea 2 treci tara de provenienta a brokerului si tipul venitului; daca faci trading cu actiuni bifezi „cistiguri din transferul titlurilor de valoare”; daca faci trading cu contracte futures, options, cu materii prime sau forex se bifeaza „alte venituri”

  • se scrie venitul sau pierderea realizata
  • daca ai platiti impozit pe tranzactii la broker, aceasta este sectiunea unde il treci; eu am declarat la brokerul meu din SUA ca sint „non-resident alien” adica cetatean strain fara rezidenta in SUA” si am completat formularul W8-BEN pentru aceasta, aratind ca voi fi taxat in Romania pentru activitatile de trading. Iti recomand sa faci acelasi lucru daca ai broker american.

Sursa: știrideactualitate.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate