Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Anchetă la Penitenciarul Giurgiu: ”Am auzit când gardienii le spuneau mascaţilor să mă lovească în special pe mine pentru că am fost şmecher şi că mă dau şmecher”

in Evenimente/Stiri online

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu după ce patru deținuți au reclamat că au fost bătuți cu bestialitate de către agenții forțelor de ordine, în timpul protestelor din iulie. Cei patru au fost transferați la Penitenciarul Arad. Șeful ANP recunoaște că autoritățile au folosit violența.

„Fără niciun fel de explicaţii, toţi cei patru deţinuţi aflaţi în cameră am fost încătuşaţi cu mâinile la spate şi trântiţi pe burtă după care agenţii au indicat mascaţilor să ne bată atât pe mine cât şi pe ceilalţi. Am fost bătut cu bestialitate de către mascaţi, încasând lovituri de baston, de scut şi de bocanci cu nemiluita. Am auzit când gardienii le spuneau mascaţilor să mă lovească în special pe mine pentru că am fost şmecher şi că mă dau şmecher, se arată în plângerea depusă de unul dintre deţinuţi la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit EVZ.

“Cineva dintre cei prezenţi, din conducerea penitenciarului, a ordonat să fiu legat în poziţia ghemuit, încătuşat la picioare şi cu mâinile încătuşate în faţă peste cătuşele legate la picioare şi, din nou, o multitudine de lovituri de baston, de pumn, de picior mi-au fost aplicate în toate zonele corpului, resimţindu-le cu mare acuitate în zona capului. De asemenea, am fost lovit cu bastoanele la tălpi, fiind în mod continuu înjurat de către cei prezenţi în cameră”, se mai arată în sesizarea depusă la ANP.

„S-a folosit forța în intervenția de acolo și de aceea vrem să știm dacă a fost legal sau ilegal ce s-a întâmplat acolo”, a declarat șeful ANP, Marius Vulpe. Directorul ANP a adăugat că în urma revoltelor din 15 penitenciare, din luna iulie, mai mulți deținuți s-au plâns că au fost bătuți cu bestialitate de către agenții forțelor de ordine.
Cei 4 deținuți de la Giurgiu au prezentat certificate medico-legale, însă conducerea penitenciarului neagă acuzațiile aduse. Ancheta se află în desfășurare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate