Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Andaluzia

in Stiri online/Turism

Harta Andaluzia

Andaluzia (spaniolă Andalucía) este o comunitate autonomă spaniolă compusă din provinciile Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jáen, Málaga și Sevilla. Conform statutului de autonomie, capitala regiunii este Sevilla, sediul Juntei. Sediul Tribunalului Superior de Justiție se află totuși în orașul Granada. Andaluzia este amplasată în partea de sud a țării și se învecinează cu Extremadura și Castilia-La Mancha la nord, cu Regiunea Murcia la est, Gibraltar la sud și Portugalia la vest. În plus, la sud și sud-est are ieșire la Marea Mediterană, iar la sud-vest la Oceanul Atlantic.

Comunitatea autonomă a fost formată în 1981. Istoria regiunii Andaluzia este desigur mult mai lungă, regiunea servind secole întregi drept patrie pentru multe popoare precum iberii, romanii, cartaginezii, maurii și evreii. Toate aceste etnii au contribuit la abundența culturală locală, cunoscută internațional și datorită muzicii și dansului flamenco.

Datorită climei blânde din iarnă și primăvară, partea de sud a Spaniei atrage foarte mulți vizitatori, mai ales turiști străini din Europa de Nord. În timp ce zonele interioare, cum ar fi Jaén, Córdoba și satele și orașele din dealuri rămân relativ neatinse de turism, zonele de coastă din Andaluzia sunt invadate de vizitatori pentru o mare parte a anului.

Printre comunitățile autonome, Andaluzia este a doua ca număr de turiști, după Catalonia, cu aproape 30 de milioane de vizitatori în fiecare an. Principalele destinații turistice din Andaluzia sunt Costa del Sol și Sierra Nevada.

Cele mai importante obiective turistice ale zonei sunt:
-Alcazaba, Almería
-Cueva de Menga, Antequera (Málaga)
-El Torcal, Antequera (Málaga)
-Medina Azahara, Córdoba
-Mosque, Córdoba
-Mudejar Quarter, Frigiliana (Málaga)
-Alhambra, Granada
-Palatul lui Carol al V-lea, Granada
-Albayzín, Granada
-Mănăstirea La Rabida, Palos de la Frontera (Huelva)
-Castelul Santa Catalina, Jaén
-Catedrala Jaén, Jaén
-Úbeda și Baeza, Jaén
-Alcazaba, Málaga
-Palatul Buenavista, Málaga
-Catedrala Málaga , Málaga
-Puente Nuevo, Ronda (Málaga)
-Peștera Nerja, Nerja (Málaga)
-Arena Ronda, Ronda (Málaga)
-Giralda, Seville
-Turnul de aur, Sevilia
-Piața España, Sevilia
-Catedrala din Seville, Sevilia
-Alcázar din Sevilia, Sevilia
[Wikipedia]

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate