Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Angajații de la stat sau particular ar putea primi bani să se ducă la doctor. Cum vor fi disponibile tichetele de sanatate

in Stiri online

Anual, un angajat ar putea primi tichete în cuantum de 6 salarii minime brute pe țară aflate în plată, adică de maximum 7.500 de lei pentru a merge la doctor, se arată într-o nouă iniţiativă legislativăcare a fost votată marți de senatorii Comisie de muncă. Fiecare angajator va avea dreptul să decidă care va fi valoarea tichetului cu condiţia să nu depăşească această sumă.

„De multe ori, resursele oferite de CNAS sunt sub nivelul cerinţelor oamenilor, în general, pentru că medicii de familie au plafoane limitate şi atunci intervine acest aspect de a nu avea posibilitatea să îţi procuri toate medicamentele care îţi sunt prescrise la un moment dat”, spune iniţiatorul legii.

Acestea vor putea fi folosite pentru tratamente şi investigaţii medicale, şedinţe de recuperare, dar şi pentru achiziţionarea medicamentelor pe baza reţetelor medicale.

Tichetele de sănătate vor fi disponibile atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic şi vor putea fi acordate atât de firmele private, cât și de toate instituțiile publice indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv cele care se finanțează integral din venituri proprii, regiile autonome, societățile și companiile naționale, societățile comerciale la care statul este acționar unic sau acționar majoritar.În plus, sumele corespunzătoare tichetelor de sănătate acordate de angajator vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, iar pentru salariat vor fi scutite de plata impozitului pe venituri şi a contribuţiilor sociale aferente. Legea mai are de primit și votul deputaților, după care, dacă va fi unul pozitiv, va merge spre promulgare la președintele României.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate